Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αίρεται ο περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας Πολυκάστρου

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αίρεται ο περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας Πολυκάστρου
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αίρεται ο πλήρης περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς καθώς τα τεστ που έγιναν για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού βγήκαν αρνητικά.

Με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, αίρεται ο πλήρης περιορισμός κυκόφορίας στη δομή φιλοξενίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς.  Η άρση του περιορισμού έγινε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα τεστ σε ύποπτο κρούσμα και σε άλλους 350 διαμένοντες της δομής.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή Κρανιδίου μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ έχουν παραταθεί μέχρι και τις 21 Ιουνίου τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κορωνοϊού στις δομές της Ριτσώνας, της Μαλακάσας, του Κουτσόχερου και στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών. Σε δημόσια δήλωση που εξέδωσαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητη» την παράταση περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει η Λίζα Παπαδημητρίου, υπεύθυνη συνηγορίας της οργάνωσης στη Μυτιλήνη, η παράταση αυτή «θα μειώσει περαιτέρω την ήδη περιορισμένη πρόσβασή τους σε βασικές υπηρεσίες και ιατρική περίθαλψη και, στην τρέχουσα φάση της επιδημίας Covid-19, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από άποψη δημόσιας υγείας». Η ίδια υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους διακρίσεις στιγματίζουν και περιθωριοποιούν τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες».

Εννέα κρούσματα σήμερα και ένας νεκρός:

Την ίδια ώρα, σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι Αρχές της χώρας μετά τα 97 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα. Σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 9 νέα κρούσματα. Συνολικά 3.058 είναι οι νοσούντες ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 183 καθώς ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο.  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. 690 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments