Ελλάδα

Μεγάλος Περίπατος: Ανοιχτό από την Πέμπτη για τους πεζούς το κέντρο της Αθήνας

Μεγάλος Περίπατος: Ανοιχτό από την Πέμπτη για τους πεζούς το κέντρο της Αθήνας
Μεγάλος Περίπατος: Από την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Ιουνίου, ξεκινά το μεγάλο πρότζεκτ του Δήμου Αθηναίων για την αναβίωση και ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολό της και την Ηρώδου Αττικού, ξεκινά την Πέμπτη 11 Ιουνίου, πιλοτικά, ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας με τη δημιουργία πρώτων ζωνών προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. Σημειώνεται, πως αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμος Αθηναίων  πραγματοποίησε τις διαγραμμίσεις, χωροθέτησής του, σ΄αυτές τις κεντρικές οδούς.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του, το κέντρο της Αθήνας θα παραμένει ανοιχτό για όλους και η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα, στους δύο αυτούς δρόμους, από την Πέμπτη και έπειτα θα μπορούν να κυκλοφορούν, μέσα μαζικής μεταφοράς, οχήματα ατόμων με αναπηρία, τροφοδοσίας, έκτακτης ανάγκης, Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας, μονίμων κατοίκων, ταξί, ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς κ.α. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου ενώ οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρονται τα εξής:

«O πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Η εξέλιξη όλων των αλλαγών θα είναι σταδιακή ώστε οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν τις σημαντικές βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή τους ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και να εξοικειώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς».

Σημειώνεται πως ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβίωσης και ενοποίησης του ιστορικού κέντρου, που θα δημιουργήσει διαδρομές που θα ενώνουν για πρώτη φορά τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, τους παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς θησαυρούς της και θα επιστρέψει την πόλη στην υπηρεσία των κατοίκων και των επισκεπτών της, αλλάζοντας την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments