Πολιτική

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά
Ο Πρωθυπουργός τα λέει αυτή την ώρα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει η γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Νίκο Χαρδλιά Σωτήρη Τσιόδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τηλεδιασκέψεις γίνονται από την πρώτη στιγμή που ο ιός έφτασε στη χώρα μας. Φυσικά αυτές δεν σταμάτησαν ούτε με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου έφτασε νωρίτερα για να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα αλλά και με τους επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας. Μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο ο υφυπουργός ανέφερε ότι «Το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες όπου δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν».

«Η δική σας δουλειά είναι με την παραίνεση, με τις συστάσεις σας, με την ευγένεια που σας διακατέχει και έχετε αποδείξει όλον αυτόν τον καιρό, να συνδράμετε στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους, οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το κράτος σε ακραίες περιπτώσεις να εφαρμόζει τον νόμο και να δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι είναι πέρα από αυτόν», επισήμανε.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «το μέλημά μας, το κύριο, δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι. Το μέλημά μας είναι σταδιακά, βήμα βήμα, να ανοίξουμε την αγορά, να μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η προστασία των ευπαθών ομάδων εξακολουθεί να είναι ο στόχος και «ο ιός μπορεί να είναι σε ύφεση, αλλά παραμένει μέσα στις γειτονιές μας, μέσα στις πόλεις μας, μέσα στα χωριά μας, παντού».

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει πολλούς να σκέφτονται μια δεύτερη καραντίνα. Το Lockdown μπορεί να είναι αποτελεσματικό, ωστόσο η χώρα μας και περισσότερο η οικονομία δεν θα μπορούσε να αντέξει κάτι ανάλογο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μιας ολικής καραντίνας με κλείσιμο καταστημάτων να μην υπάρχει καν στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλο ένα πισωγύρισμα και γι’ αυτό τη μεγαλύτερη σημασία έχει η τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και είναι έτοιμη να το προχωρήσει αν χρειαστεί, είναι το τοπικό Lockdown σε ορισμένες περιοχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι είναι ένα πλάνο που θα εφαρμοστεί αν τα πράγματα ξεφύγουν σε κάποια περιοχή. «Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο. Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, οτιδήποτε. Μπορεί ν’ αφορά μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments