Ελλάδα

Blue Star Chios: Πέθανε ο 45χρονος ναυτικός, μέλος του πληρώματός του

Blue Star Chios: Πέθανε ο 45χρονος ναυτικός, μέλος του πληρώματός του
Blue Star Chios: Έφυγε από τη ζωή ο 45χρονος ναυτικός που έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε σοβαρά στο χθεσινό δρομολόγιο.

Τραγικό τέλος είχε ο 45 ναυτικός και μέλος του πληρώματός του Blue Star Chios. Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του στο χθεσινό προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Πάτμος – Λειψοί – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη – Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος), με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος χτυπώντας σοβαρά.  Μετά από αυτό το περιστατικό το πλοίο πραγματοποίησε έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι του Σύρου.Ο 45χρονος Β’ μάγειρας του πλοίου, που παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, εκεί όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας οι δύο επιβαίνοντες του ταχυπλόου που προσέκρουσε στη Σέριφο

Στο νοσοκομείο της Αττικής νοσηλεύονται ένας 70χρονος και μία 51χρονη, που τραυματίστηκαν χθες ελαφρά όταν το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στον όρμο Άγιου Σώστη, ανατολικά της Σερίφου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου παρέλαβε τους δύο επιβαίνοντες του ταχύπλοου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου και στη συνέχεια σε νοσοκομείο του ν. Αττικής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου, ενώ στην περιοχή του ατυχήματος τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.

Τα ναυτικά ατυχήματα που καταγράφηκαν το 2019

Σε 18 ανήλθαν τα ναυτικά ατυχήματα που καταγράφηκαν το 2019 σε ελληνικά εμπορικά πλοία 100 κόρων και άνω, συνολικής χωρητικότητας 156.946 κόρων, σε θαλάσσιες περιοχές ευθύνης των λιμενικών αρχών της χώρας.Από τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

  • Τα πλοία στα οποία συνέβη ατύχημα αναλογούν στο 0,96% του συνόλου της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου και στο 0,37% της ολικής χωρητικότητάς του, δείγμα ότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
  • Από τα 18 πλοία, τα περισσότερα ήταν επιβατηγά (66,7%) και φορτηγά (16,7%).
  • Σε 9 πλοία προκλήθηκαν ναυτικά ατυχήματα λόγω βλάβης μηχανής, σε 4 λόγω προσάραξης, σε ένα λόγω πρόσκρουσης και σε 4 λόγω άλλων γεγονότων.
  • Ο αριθμός των ατόμων που έπαθαν ατύχημα σε πλοία ή θαλάσσιες περιοχές ευθύνης λιμενικών αρχών ανήλθε σε 268 και αυξήθηκε 5,5% το 2019 σε σχέση με το 2018. Αύξηση 3,3% είχε παρατηρηθεί και το 2018 σε σχέση με το 2017. Από τα 268 άτομα που έπαθαν ατύχημα, τα 167 (62,3%) ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο ατύχημα και κατέληξαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments