Ελλάδα

Καβάλα: Νταλίκα έπεσε μέσα στο λιμάνι

Καβάλα: Νταλίκα έπεσε μέσα στο λιμάνι
Καβάλα: Το φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο στον κεντρικό λιμένα στην πόλη της Καβάλας και σε ανύποπτο χρόνο κύλησε προς τη θάλασσα.

Απίστευτες εικόνες ήρθαν από την Καβάλα, με μια νταλίκα να πέφτει μες στο νερό στο λιμάνι της πόλης, σοκάροντας όσους βρέθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kavalanews.gr, απενεργοποιήθηκε το σύστημα ακινητοποίησης και η καρότσα βρέθηκε εκτός ελέγχου.

Στην πορεία προς τη θάλασσα, η καρότσα σταμάτησε πάνω στην πλωτή εξέδρα γεγονός που ίσως κάνει την απομάκρυνση της από το σημείο, ευκολότερη. Μέχρι στιγμής, έχουν προκληθεί σημαντικές φθορές σε σκάφη που ήταν δεμένα στο λιμάνι και πολύ πιθανόν και στην ίδια την εξέδρα.

Δείτε το βίντεο:

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΖΩΝΤΑΝΑ

Φορτηγό έπεσε στο λιμάνι της Καβάλας

Gepostet von Center TV am Mittwoch, 10. Juni 2020

Ωστόσο δείτε και τα τροχαία που καταγράφηκαν του Αγίου Πνεύματος

Θετικά είναι τα νέα που έγιναν γνωστά από την Τροχαία με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από την υπηρεσία για το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή του στον δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, μειωμένος ήταν φέτος, σε σχέση με το 2019, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα τη διάρκεια της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος (5-8 Ιουνίου), σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους έναντι 9 το 2019 σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά 8 έναντι 11 το αντίστοιχο περσινό διάστημα και 107 ελαφρά, έναντι 169.Παράλληλα, σε 49.585 ελέγχους που πραγματοποίησε η Τροχαία, από 5/6 έως 8/6 σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν, συνολικά,13.498 παραβάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για τις εξής: 3.086 για υπερβολική ταχύτητα, 635 για μη χρήση κράνους, 526 για μέθη, 395 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 272 για έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου οχήματος, 212 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 156 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 117 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 79 για αντικανονικούς ελιγμούς, 75 για αντικανονική προσπέραση, 36 για παραβίαση προτεραιότητας, 21 για μη χρήση παιδικού καθίσματος, 4 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα και 7.884 διάφορες άλλες παραβάσεις.

Αιφνιδιαστικά πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ

Συναγερμός έχει σημάνει στα τελωνεία όλης της χώρας, με τους υπεύθυνους να επιδίδονται σε μπαράζ ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποια εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχουν εκτελωνιστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ή οι εισαγωγείς τους έχουν παραποιήσει τα έγγραφά τους για να πληρώσουν χαμηλότερους δασμούς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr σχεδόν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες αναγκάζονται να απασχολούν υπαλλήλους τους σε καθημερινή βάση για να διαπιστώσουν αν το μοντέλο που έχει εισαχθεί ως μεταχειρισμένο ανήκει στην υποκατηγορία Q ή W και έπρεπε να ταξινομηθεί με αυξημένο ή μειωμένο συντελεστή Τέλους Ταξινόμησης.

Αυτό γιατί κάποιοι εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για να πληρώσουν χαμηλότερους δασμούς παραποιούσαν τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων ή ακόμη και τα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να απατούν το Ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο, οι Τελωνειακές Αρχές μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει ξεκίνησαν αυστηρούς ελέγχους στις εισαγωγές μεταχειρισμένων από κάποιους συγκεκριμένους εισαγωγείς και διαπίστωσαν ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν εισαχθεί και κυκλοφορούν κανονικά στη χώρα μας χωρίς όμως να έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί. Αμέσως οι Αρχές κινητοποιήθηκαν και δόθηκε εντολή δέσμευσης των αυτοκινήτων μέχρις ότου εξοφληθούν οι επιπλέον χρεώσεις με τα ανάλογα πρόστιμα. Εδώ ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι επιτήδειοι εισαγωγείς προκειμένου να την βγάλουν «καθαρή» έχουν δελεάσει τους αγοραστές των αυτοκινήτων να φαίνεται ότι τα έχουν εισάγει εκείνοι μειώνοντας έτσι κατά περίπου 200-300 ευρώ την τιμή απόκτησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments