Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Λέει ψέματα ο Τσίπρας

Νίκος Κοτζιάς: Λέει ψέματα ο Τσίπρας
Νίκος Κοτζιάς: Ο πρώην υπουργός απάντησε σε όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την συμφωνία Ελλάδας Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή του Open με τον Γιώργο Καραμέρο και τον Σπύρο Χαριτάτο, ενώ απάντησε και στα όσα του καταμήνυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο διαδικτυακό οικονομικό Forum των Δελφών και στην Όλγα Τρέμη αποκάλυψε ότι κατά την πρωθυπουργία του είχε συμφωνήσει με τον Τζεντιλόνι, αλλά ύστερα από υπόδειξη του Νίκου Κοτζιά που ήταν τότε υπουργός εξωτερικών η συμφωνία δεν προχώρησε.

Ο κ. Κοτζιάς ο οποίος είπε ότι κατά τύχη  έπεσε πάνω στο σημείο εκείνο που μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας για εκείνον και άκουσε τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός για εκείνον, διέψευσε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι αυτά που είπε ο πρόεδρος του Σύριζα δεν είναι αληθή.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αφού  χαιρέτισε την συμφωνία με την Ιταλία είπε: “Είναι εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016. Εμείς την χαιρετίζουμε…Είχαμε συμφωνήσει τα ίδια τότε με τον Τζεντιλόνι, να ψαρεύουν οι Ιταλοί στα 6-12 μίλια και να έχουν επήρεια τα νησιά. Ο Κοτζιάς είπε τότε ότι θα δεχθούμε κριτική από την αντιπολίτευση. Τώρα εμείς δίνουμε έγκριση…Υπάρχει μία σοβαρή διαφορά με το 2016: τότε δεν υπήρχε το τουρκο-λυβικό σύμφωνο…Η συμφωνία κλείνει με συμβιβασμούς όχι τραγικούς. Θα μπορούσε και με την Αλβανία να κλείσει η συμφωνία”.

Και η απάντηση του Νίκου Κοτζιά ήταν η εξής: “Συμπτωματικά είδα το σημείο που ρώταγε τον Αλέξη Τσίπρα για εμένα η Όλγα Τρέμη. Κατ’αρχάς να πω ότι τα διαπόντια νησιά, δεν είναι ένα είναι 11 και οι Στροφάδες δεν είναι μία, είναι δύο. Υπάρχει ένα επιχείρημα που έλεγα πάντα στους Ιταλούς ότι αυτή η κακή συμφωνία, είχε κριτικαριστεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, καλό να το διαβάσει και ο νυν υπουργός Εξωτερικών. Aυτό για τα τυπικα στοιχεία. Δεύτερον, δεν αληθεύει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας, πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει πολύ συχνά σε μισές αλήθειες να το πω έτσι. Διότι εγώ δεν του είπα δεν το κάνουμε, εγώ του είπα κάτι άλλο το 2016-2017. Θα κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αφού κλείσουμε τους κόλπους” .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments