Πολιτική

Χατζηδάκης στην Κρήτη: Σύσκεψη για τη Χρυσή με σκοπό λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Χατζηδάκης στην Κρήτη: Σύσκεψη για τη Χρυσή με σκοπό λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
Χατζηδάκης στην Κρήτη: Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού στο νησί, είναι να παρθούν πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν την περιβαλλοντική υποβάθμισης της Χρυσής. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο εθνικής σημασίας, καθώς η σχεδιαζόμενη ολοκλήρωσή του το 2023, θα οδηγήσει σε μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος.

Χθες Τρίτη 9 Ιουνίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης,  πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κρήτη, προκειμένου να υπογραφούν οι συμβάσεις την Τετάρτη για την κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.Ειδικότερα στη σύσκεψη που εκτυλίχθηκε υπό τη συμμετοχή του κ. Κωστή Χατζηδάκη στην Αποκεντρωμενη Διοίκηση Κρήτης, αφορούσε την προστασία της νήσου Χρυσής, την οποία επισκέφθηκε χθες ο υπουργός με σκοπό να οριστικοποιήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τα μέτρα αποτροπής της περαιτέρω υποβάθμισής της. Σκοπός της επίσκεψης είναι να παρθούν πρωτοβουλίες από το υπουργείο για την αποφυγή και αποτροπή της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Χρυσής που παρατηρείται έντονα στο νησί την τελευταία δεκαετία. Όπως τονίζει το υπουργείο πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο εθνικής σημασίας, καθώς η σχεδιαζόμενη ολοκλήρωσή του το 2023, θα οδηγήσει σε μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος από το κλείσιμο των ρυπογόνων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο νησί.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χατζηδάκη:

«Συμφωνήσαμε στη σύσκεψη για τη Χρυσή το διαχειριστικό σχέδιο να πάρει τις αμέσως επόμενες ημέρες μορφή επίσημης υπουργικής απόφασης. Μας ενδιαφέρει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Άλλοι διαμαρτύρονται, όπως έχουν δικαίωμα, εμείς όπως έχουμε υποχρέωση, κάνουμε έργο. Για το περιβάλλον θέλουμε να μιλάμε με έργο, ακόμη περισσότερο για τις περιοχές Natura και αυτό που κάνουμε στη Χρυσή θέλουμε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Προστασία του περιβάλλοντος εμπράκτως».

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, σημείωσε ότι αυτός ο σχεδιασμός εκτείνεται σε ορίζοντα τριετίας και περιλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με τη φύλαξη του χώρου αλλά και δράσεις που θα περιορίσουν την αυθαιρεσία, προστατεύοντας το οικοσύστημα του νησιού. «Ο σχεδιασμός αναδεικνύει κάποιες δράσεις και ενέργειες ή και μέτρα που πρέπει να γίνουν την επόμενη τριετία, προκειμένου να αρθούν τα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Χρυσή. Πλέον, το οικοσύστημα εκεί χάνεται, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταστροφής την επόμενη πενταετία. Εξειδικεύουμε σε ένα τριετές σχέδιο με δράσεις που θα αναπτυχθούν ανά έτος, με δράσεις που φτάνουν από την απομάκρυνση των σκουπιδιών έως και τη λιμενική μελέτη για να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επέμβουμε στον χώρο εκεί», επισήμανε η κ. Κοζυράκη.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments