Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Μειώθηκαν οι νεκροί

Κορωνοϊός Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Μειώθηκαν οι νεκροί
Κορωνοϊός Γερμανία: Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 555 περιστατικά μόλυνσης του ιού και 26 νέοι θάνατοι.

Ο φονικός ιός αν και είναι σε μια φάση κάμψης στη Γερμανία, καθώς οι θάνατοι έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, τα νέα κρούσματα ωστόσο αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο καθώς εντοπίστηκαν 555 περιστατικά μόλυνσης του ιού. Έτσι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των γερμανικών αρχών ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού αυξάνεται σε 8.755 νεκρούς, με 26 νέους θανάτους, ενώ συνολικά οι ασθενείς υπολογίζεται σε 185.416, κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Υπενθυμίζεται ότι ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 412.926 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή του στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, περισσότεροι από 7.294.130 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 3.227.700 θεωρούνται θεραπευμένοι. Αυτός ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Από την καταμέτρηση που έγινε χθες στις 22.00 ώρα Ελλάδας, 5.015 νέοι θάνατοι και 125.128 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο. Οι χώρες που είχαν τους περισσότερους νέους θανάτους είναι η Βραζιλία (1.272), οι ΗΠΑ με 1.027, και το Μεξικό (596).

Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο που οφειλόταν στον κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, με 112.402 θανάτους σε 1.989.521 κρούσματα. Τουλάχιστον 524.855 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί. Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βρετανία με 41.128 νεκρούς (290.143 κρούσματα), η Βραζιλία με 38.406 νεκρούς (739.503 κρούσματα), η Ιταλία με 34.114 νεκρούς (235.763 κρούσματα), και η Γαλλία με 29.319 νεκρούς (191.939 κρούσματα).

Σε μηνύσεις προχωρούν οι συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε οίκους ευγηρίας στην Ιταλία.

Ο κορωνοϊός αφαίρεσε τη ζωή χιλιάδων ηλικιωμένων στην Ιταλία.  Σήμερα το πρωί κατατέθηκαν 50 μηνύσεις στην εισαγγελία του Μπέργκαμο από συγγενείς ηλικιωμένων που ο κορωνοϊός τους στέρησε τη ζωή σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιο λόγο πολλοί ασθενείς με ιό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας. Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε καλύτερο χειρισμό, δεν αποκλείεται να ζούσαν ακόμη και να μην τους είχε στερήσει τη ζωή ο κορωνοϊός.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Μέχρι τώρα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση . Στις αρνητικές κριτικές μάλιστα απαντά πως «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης». Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments