Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Δίωξη για ανθρωποκτονία, αρνείται να μιλήσει η 35χρονη – Το κίνητρο της ίδιας

Επίθεση με βιτριόλι: Δίωξη για ανθρωποκτονία, αρνείται να μιλήσει η 35χρονη – Το κίνητρο της ίδιας
Επίθεση με βιτριόλι: "Καταιγισμός" εξελίξεων μέσα σε μια ημέρα για την υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με το βιτριόλι. Η 35χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Αναλυτικά τι λέει ο δικηγόρος της 35χρονης αλλά και το κίνητρο που είχε η ίδια να προβεί σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 35χρονη που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Όπως δήλωσε νωρίτερα στις κάμερες ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης, εκείνη δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών. «Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Την Τρίτη θα απολογηθεί η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Η ίδια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή και όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της 35χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απείθεια. Η 35χρονη, αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν εκείνη που το μοιραίο πρωινό έριξε το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος της έλεγαν πως αν και κάποιες στιγμές ξεσπά σε κλάματα μοιάζει αποστασιοποιημένη από το γεγονός.

Τι είπε ο δικηγόρος της 35χρονης Σάκης Κεχαγιόχλου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόχλου, που μίλησε στην ΕΡΤ, η γυναίκα δεν είπε τίποτα στον εισαγγελέα ο οποίος της ανακοίνωσε απλά τη δίωξη. Η 35χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το απόγευμα της Πέμπτης καθώς προσήχθη νωρίς το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για αδίκημα της απείθειας. Μιλώντας για τις σημερινές εξελίξεις, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση Σάκης Κεχαγιόγλου, εξήγησε πως η 35χρονη δεν απολογήθηκε προανακριτικά.«Όπως μου είπε αρνείται τις κατηγορίες. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έχω επιφύλαξη για τον νομικό ορισμό», σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της δικογραφίας, ο κ. Κεχαγιόγλου ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν την έχει διαβάσει και πως θα την έχει στα χέρια του αύριο, αλλά γνωρίζει πως έχει διάφορα στοιχεία όπως τηλέφωνα, καρέ από κάμερες, «Αύριο θα λάβω τη δικογραφία. Για να είμαι ακριβής δεν μπορώ να κάνω σχόλιο εάν δεν μελετήσω τη δικογραφία», τόνισε. Επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως η γυναίκα αρνείται πως εμπλέκεται στην υπόθεση και σημείωσε πως βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. «Η ίδια αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Η κατάσταση της ψυχολογίας της είναι άσχημη«, ανέφερε και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν αποτελεί προαναγγελία κάποιου νομικού χειρισμού.

Οι αρχές της αστυνομίας εστίασαν στα social media της Ιωάννας και έτσι βρήκαν αρκετά στοιχεία

Η 35χρονη με αυτό τον τρόπο μπήκε στους βασικούς ύποπτους. Το πρώτο βασικό στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι αρχές, ήταν η εικόνα της δράστιδος από κάμερα ασφαλείας επί της λεωφόρου Θησέως, αμέσως μετά την επίθεση, τη στιγμή που μπαίνει στο ταξί για να διαφύγει. Ακολούθησε το στοιχείο “κλειδί”, που ήταν το τηλεφώνημα από θάλαμο, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, όπου έκλεισε το ραντεβού με το ταξί μία ημέρα πριν από την επίθεση με βιτριόλι. Εκεί, βρίσκεται το κτίριο, όπου στεγάζεται η εταιρεία στην οποία εργάζεται.

Στο “μικροσκόπιο” των ερευνών μπήκε και το κινητό της 35χρονης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην άτυχη Ιωάννα αλλά και δυο ώρες μετά είχε κλειστό το κινητό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες προέκυψε ότι ήταν ενεργοποιημένο σε κεραία που καλύπτει τις περιοχές Παγκράτι και Ζωγράφου, καθώς και κεραία που καλύπτει το κέντρο των Αθηνών. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει κατάθεση και μια δεύτερη γυναίκα, η οποία, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, έχει παίξει κάποιο ρόλο στην υπόθεση.

Τι κίνητρο είχε η 35χρονη να επιτεθεί στην Ιωάννα;

Σύμφωνα στοιχεία το κίνητρο για να επιτεθεί η ίδια στην 34χρονη Ιωάννα ήταν η ερωτική αντιζηλία και όλα ξεκίνησαν από ένα αίτημα φιλίας στο Facebook ανάμεσα στο σύντροφό της και την 34χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη από την ώρα που προσήχθη στις Αρχές και εντοπίστηκαν στο σπίτι της η περούκα, η τηλεκάρτα και τα γάντια ήταν σίγουροι ότι αυτή ήταν η δράστιδα. Η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος που εργαζόταν στην Καλλιθέα, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο εργασίας της Ιωάννας και είχε φιλική σχέση με την 34χρονη.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη υποπτευόταν ότι ο σύντροφός της είχε σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, παρά μόνο το αίτημα φιλίας στο facebook που είχε υποπέσει στην αντίληψη της συλληφθείσας, πλέον, 35χρονης. Στην κατοχή της βρέθηκε η περούκα που φορούσε κατά την επίθεση, καθώς και η «επιχειρησιακή» τηλεκάρτα, αλλά και η καπαρντίνα με την οποία είχε καμουφλαριστεί. Ενα ακόμη στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι η 35χρονη πέταξε βιτριόλι στην Ιωάννα είναι το ότι το κινητό της 35χρονης τις επίμαχες ώρες, πριν και μετά την επίθεση δηλαδή, ήταν απενεργοποιημένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments