Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: 338 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: 338 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.989, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 34.000.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 338 νέα κρούσματα λόγω του κορωνοϊού, ενώ 44 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 1.505 έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.989, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 34.345 ενώ παράλληλα, 176.370  άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Νόσησαν 222 περισσότεροι άνθρωποι

Το Σάββατο (13/6) το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 236.651 και είχαν χάσει την ζωή τους 34.278  άνθρωποι ενώ 174.865 είχαν θεραπευθεί. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 209 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 3.594  έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Για 22.471 έχει αποφασιστεί ο περιορισμός στο σπίτι. Τα νούμερα λοιπόν, μαρτυρούν σημαντική αύξηση σε σχέση με του Σαββάτου (13/6) τα κρούσματα καθώς νόσησαν 222 περισσότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 11, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 725.

Γιατί αντιδρά ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης;

Αξίζει να τονισθεί πως στη Λομβαρδία, συνεχίζουν να καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μιας και το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν 244. Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσσι, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι «ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί» και πως «θεωρεί λάθος το ότι ορισμένες περιφέρειες της χώρας, βιάζονται να καταργήσουν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας».

Ο δε Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε στην αυριανή ημέρα, κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα ανοίξουν και πάλι  τα σύνορά τους. «Η απεμπλοκή των τουριστικών ρευμάτων σημαίνει ότι θα έρθουν ξένοι τουρίστες, με επιπλέον στήριξη για την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες της Ιταλίας, αυτό το καλοκαίρι», έγραψε στο Facebook o  Ντι Μάιο.

Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της

Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν στις 21 Ιουνίου, δέκα ημέρες νωρίτερα από αυτό που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, εκτός από την Πορτογαλία με την οποία τα σύνορα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε πει προηγουμένως ότι θα επέτρεπε στους ξένους τουρίστες να εισέλθουν στην Ισπανία από την 1η Ιουλίου χωρίς να απαιτεί από αυτούς να τίθενται σε αυτο-απομόνωση, εκτός από τις Βαλεαρίδες νήσους που θα μπορούσαν να αρχίσουν να δέχονται τουρίστες από τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments