Ελλάδα

10χρονη Μαρκέλλα: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε

10χρονη Μαρκέλλα: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε
10χρονη Μαρκέλλα: Η μικρή Μαρκέλλα αναγνώρισε τη γυναίκα που την απήγαγε. Ανθρωποκυνηγητό από τις Αρχές για τον εντοπισμό της ύποπτης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα από την Τούμπα Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου. Οι έρευνες των Αρχών, σύμφωνα με τις πληροφορίες στρέφονται στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της μικρής, η οποία έχει αναγνωρίσει τη γυναίκα ως το πρόσωπο που την άρπαξε και την κράτησε σε άγνωστο μέρος επί περίπου 42 ώρες. Οι πληροφορίες για την ύποπτη προέρχονται κυρίως από τις καταθέσεις της μητέρας και του πατριού της 10χρονης.

Μετά την αναγνώριση από το παιδί ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι υποψίες στρέφονται σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, η οποία φέρεται να οργάνωσε και να εκτέλεσε την απαγωγή του μικρού κοριτσιού την περασμένη Πέμπτη. Το 10χρονο παιδί βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα, το Σάββατο, να περιφέρεται στην περιοχή της Καλαμαριάς και να αναζητά τη μητέρα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μικρή Μαρκέλλα φέρεται να έχει αναγνωρίσει τη γυναίκα που την άρπαξε, ενώ η παρουσία της στο σημείο της απαγωγής φέρεται να επιβεβαιώνεται και από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο. Δεν αποκλείεται, δε, να δρομολογηθεί εντός της ημέρας η σύλληψή της.

Σημειώνεται, πως για την ώρα είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης της γυναίκας, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση. Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.  Η υγεία της φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ. Πληροφορίες που έκαναν λόγο για σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της. Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της Αστυνομίας επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της, κατά την επιστροφή της από το σχολείο, μέχρι και τον εντοπισμό της.

Οι εκτιμήσεις για την ύποπτη γυναίκα:

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, εκτίμησε νωρίτερα μιλώντας στο Mega ότι το άτομο που την απήγαγε προέρχεται από το περιβάλλον της μικρής. Βέβαια, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η παραπάνω εκτίμησή του μένει να επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία. Παράλληλα, κατήγγειλε και την αδράνεια των ερευνών των Αρχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάστηκε να μιλήσω με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες». Στο μεταξύ, η Εισαγγελίαα Ανηλίκων θα ερευνήσει για το περιβάλλον στο οποίο ζει η 10χρονη Μαρκέλλα. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής, προκειμένου να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της. Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της Μαρκέλλας έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έγινε γνωστό από τον κ. Γιαννόπουλο.

Από την πλευρά της, η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις, Σία Κακαρούμπα, αναφέρθηκε τόσο στην μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς κόσμου, ο οποίος τηλεφωνούσε στην υπηρεσία της όσο και σε λάθη της υπόθεσης. Έτσι, υπογράμμισε ότι η οικογένεια έπρεπε να απευθυνθεί αμέσως στις Αρχές και να μην ψάχνει, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι παρά την επίσκεψη της οικογένειας στο Τμήμα για να δηλωθεί η εξαφάνιση της μικρής, οι Αρχές δεν προέβησαν στις κατάλληλες διαδικασίες. «Οι πρώτες τρεις ώρες στην εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού είναι πολύ κρίσιμες. Πρόκειται για μια εξαφάνιση όπου από την αρχή δεν υπήρχαν ενδείξεις για το που θα μπορεί να βρίσκεται το παιδί» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments