Ελλάδα

Απόδραση Κορυδαλλός: Ένας 37χρονος απέδρασε από το ψυχιατρικό κέντρο φυλακών

Απόδραση Κορυδαλλός: Ένας 37χρονος απέδρασε από το ψυχιατρικό κέντρο φυλακών
Απόδραση Κορυδαλλός: Ένας 37χρονος που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία το 2017 δραπέτευσε από το ψυχιατρικό κέντρο των φυλακών

Έρευνες διενεργούνται για να εξακριβωθεί πως δραπέτευσε ο 37χρονος από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο άντρας είχε καταδικαστεί το 2017 για ανθρωποκτονία, ενώ μέσα στις φυλακές εκτελεούσε χρέη μάγειρα. Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απέδρασε κρατούμενος από το ψυχιατρικό κέντρο φυλακών Κορυδαλλού.

Συλλήψεις στην Άρτα

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη 38χρονου στην Άρτα, μέλους συμμορίας που κρατούσε φυλακισμένους στην Άρτα δύο 18χρονους, έναν από το Αφγανιστάν και έναν από το Πακιστάν. Οι δύο νεαροί έζησαν φριχτές στιγμές στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα που αποτελούταν από Αλβανούς κρατούσε για μία εβδομάδα φυλακισμένους τους δύο 18χρονους και ασκούσε βία σε βάρος τους. Αστυνομικοί τους βρήκαν σε κατάσταση σοκ. Πιο αναλυτικά, για μία εβδομάδα οι δύο νεαροί βρισκόντουσαν, σε αποθήκη, σε αγροτική περιοχή της Άρτας αφού τους κρατούσε φυλακισμένους και βιαιοπραγούσε σε βάρος τους σπείρα Αλβανών εκβιαστών, μέχρι οι συγγενείς των νεαρών να δώσουν χρήματα, για να τους απελευθερώσουν.

Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί ένας 38χρονος Αλβανός, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων μελών του συγκεκριμένου κυκλώματος. Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Πως εντοπίστηκαν

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κατάσταση σοκ, σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της Άρτας, τους δύο 18χρονους, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και, μάλσιτα, ο ένας από αυτούς έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι. Όπως δήλωσαν οι άτυχοι νεαροί, λίγο πιο πριν είχαν καταφέρει να διαφύγουν από την αποθήκη που τους κρατούσαν φυλακισμένους τα μέλη κυκλώματος. Μάλιστα, οι δράστες είχαν πάρει όλα τους τα χρήματα, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των δύο 18χρονων. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στον ιατροδικαστή έτσι ώστε να εξετάσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Σοβαρό επεισόδιο στην Ελεούσα Άρτας

Να θυμίσουμε ότι σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πρωινές ώρες Δευτέρας 15 Ιουνίου στην Ελεούσα Άρτας, όταν μετά από καταγγελία για διατάραξη ησυχίας, 3 αστυνομικοί μετέβησαν σε καφενείο για έλεγχο. Οι θαμώνες τους προπηλάκισαν και οι αστυνομικοί αποχώρησαν ζητώντας ενισχύσεις.

Ωστόσο, μια ομάδα, περίπου 10 ατόμων τους ακολούθησαν και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις αστυνομικοί και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, όπου παραμένουν για νοσηλεία. Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και επιχείρησαν να εξαφανιστούν. Η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας προχώρησε σε εκτεταμένες αναζητήσεις και σε αρκετές προσαγωγές. Το μεσημέρι και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έξι άτομα έχουν συλληφθεί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments