Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης: Πλήρης η κάλυψη του κόμματος στον Ευρωβουλευτή

ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης: Πλήρης η κάλυψη του κόμματος στον Ευρωβουλευτή
ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης: Μέσω του εκπρόσωπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, η Κουμουνδούρου κάλυψε πλήρως τον Ευρωβουλευτή.

Στη συνέντευξή του στο DION TV, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης στήριξε απόλυτα τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη σε σχέση με το θέμα απόκτησης των ακινήτων του. Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Αλέξης Χαρίτσης επιχειρεί να κλείσει το θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις και από στελέχη της Κουμουνδούρου.« Ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια» σημείωσε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των δηλώσεων του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την Κυριακή απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» απείλησε με μηνύσεις και αγωγές και έκανε λόγο για συκοφαντίες κατηγορώντας τη ΝΔ για πρωτοφανή επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα.

Ο κ. Χαρίτσης, στο ίδιο πνεύμα της τοποθέτησης Παπαδημούλη πρόσθεσε πως «οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες. Αλλά ούτε το ίδιο κόμμα της ΝΔ που «κατάφερε» το 2019 να αυξήσει το δανεισμό του κατά 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Η συνέντευξη του κ. Χαρίτση έρχεται σαν συνέχεια της ανάρτησης της δήλωσης Παπαδημούλη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, παρέχοντας έτσι κομματική ομπρέλα προστασίας στον ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος στην πρώτη φάση των αποκαλύψεων για την απόκτηση ακινήτων με βάση τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες το 2018, όχι μόνο είχε μείνει επί της ουσίας ακάλυπτος από την Κουμουνδούρου αλλά στην πραγματικότητα βαλλόταν και εκ των έσω, στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών.

Φίλια πυρά

Παρά την στήριξη του κόμματος δεν λείπουν οι αντιδράσεις από στελέχη. Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στον ΣΚΑΪ φάνηκε να κρατάει αποστάσεις από τον κ. Παπαδημούλη. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα απάντησε «ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε κάποιες αγορές. Έκανε κάτι παράνομο;» Ερωτώμενος όμως στη συνέχεια αν ο ίδιος θα έκανε το ίδιο, κράτησε αποστάσεις απαντώντας κατηγορηματικά και μονολεκτικά «Όχι».

Από την άλλη σύμφωνα με το Βηματοδότη ο Στέλιος Κούλογλου αφού άδειασε τον Δημήτρη Παπαδημούλη είχε απειλήσει τον Αλέξη Τσίπρα με παραίτηση θεωρώντας ότι η Αριστερά δεν πρέπει να πορεύεται με βάση την άποψη πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά στελέχη και υποστηρικτές του πολιτικού σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα για τη διεύρευνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ -μέσω των social media- είχαν επιτεθεί με πολύ σκληρό τρόπο στον Δημήτρη Παπαδημούλη το προηγούμενο διάστημα μετά τα όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Παράλληλα αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν άσχετες με το γεγονός ότι ο κ. Παπαδημούλης που ανήκει στην παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συγκλίνει στις απόψεις του με τα άλλα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Σκουρλέτης, Βούτσης, Φίλης, Τσακαλώτος κλπ) αντιδρώντας στο σχέδιο Τσίπρα και το περιεχόμενο που δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διεύρυνση του κόμματος με νέο αίμα από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments