Ελλάδα

Ξάνθη Ροδόπη κορωνοϊός: Σε συναγερμό οι Αρχές για τα αυξημένα κρούσματα

Ξάνθη Ροδόπη κορωνοϊός: Σε συναγερμό οι Αρχές για τα αυξημένα κρούσματα
Ξάνθη Ροδόπη κορωνοϊός: Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές για τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Ξάνθη και Ροδόπη. Ακόμη δύο θύματα στην μακάβρια λίστα των θανόντων.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη  Ξάνθη και τη Ροδόπη καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ από τα 55 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, τα 50 εντοπίζονται στις συγκεκριμένες περιοχές. Ειδικότερα, 43 κρούσματα εντοπίσθηκαν στον δήμο Μύκης της Ξάνθης, εκ των οποίων τα 36 στην έδρα του, τον Εχίνο. Ένα κρούσμα στην Ξάνθη, άλλα έξι στη Ροδόπη (τρία στον οικισμό Αγιάσμου, στον δήμο Ιάσμου και άλλα τρία στην Κομοτηνή).  Άλλα τρία κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Πέλλα και αποτελούν επαφές ταξιδιώτη από το εξωτερικό ενώ δύο ακόμη εντοπίστηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 187. Και τα δύο θύματα του τελευταίου 24ωρου προέρχονταν από τον Εχίνο Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι έως την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, παραμένει σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη, ενώ περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σ’ όλη την περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης. Επίσης, ήδη από χθες έχουν επιβληθεί μέτρα τοπικού lockdown στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης και ειδικά στον οικισμό του Αγιάσμου, που έχει περίπου διακόσιους κατοίκους, όπου ήδη από χθες ήταν γνωστά πέντε κρούσματα. Συγκεκριμένα, οι Αρχές αποφάσισαν τη λήψη περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε 2 άξονες:

Σε οριζόντια μέτρα για τον Δήμο Ιάσμου, τα οποία συνίστανται σε:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες.

Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου , τα οποία συνίστανται σε:

  • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
  • Απαγόρευση μετάβασης κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
  • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Η αναλυτική ανακοίνωση του EOΔΥ:

    «Σήμερα ανακοινώνουμε 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.203, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

    • 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
    • 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
    • 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
    • 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

    Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

    Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments