Ελλάδα

Μετρό Νίκαια: Εικόνες από τον σταθμό της περιοχής

Μετρό Νίκαια: Εικόνες από τον σταθμό της περιοχής
Μετρό Νίκαια: Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η παράδοση του σταθμού όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την επέκταση της “μπλε” γραμμής του μετρό. Τα έργα κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πλέον έχει έρθει η ώρα για να αρχίσουν να ανοίγουν οι νέοι σταθμοί. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή μέχρι σήμερα κινείται στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας/Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με τα σχέδια η επέκταση περιλαμβάνει τους νέους σταθμούς σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Μανιάτικα, Πειραιά και Δημοτικό θέατρο που θα είναι ο τερματικός σταθμός.

Ο σταθμός στην περιοχή της Νίκαιας είναι σχεδόν έτοιμος και θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα για να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό. Αυτό υποστήριξε με ανάρτηση του στο Facebook ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ιωακειμίδης. «Είναι θέμα λίγων εβδομάδων. Εξαρτάται από την κυβέρνηση και τον προγραμματισμό των υπευθύνων», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. Στην ανάρτησή του επιπλέον, ο Δήμαρχος Νίκαιας σημειώνει πως: «Η Νίκαια θα είναι τερματικός σταθμός, αφού τα έργα στα Μανιάτικα και τον Πειραιά, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Χιλιάδες κόσμου θα περνούν καθημερινά από την πόλη μας. Αυτό και μόνο, τα αλλάζει όλα προς το καλύτερο».

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Λίγα λόγια για το Μετρό της Αθήνας

Το Μετρό της Αθήνας είναι ένα δίκτυο υπογείων, επιγείων και υπέργειων αστικών σιδηροδρόμων της Αττικής και συγκεκριμένα των περιοχών της Μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας. Παραμένει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, το μοναδικό δίκτυο μετρό στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί την Μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν 4 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ενώ παράλληλα συνδέεται με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο καθώς και το δίκτυο του τραμ σχηματίζοντας έτσι ένα ενιαίο δίκτυο το οποίο εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Το μετρό της Αθήνας προσφέρει, εκτός άλλων, πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στην πεδιάδα των Μεσογείων, στην Ανατολική Αττική, καθώς και στο Λιμάνι του Πειραιά.

Σε εξέλιξη είναι το έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα προς τον Πειραιά, μήκους 7,6 χλμ με 6 σταθμούς. Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε την 1η Μαρτίου του 2012. Η επέκταση αναμένεται να παραδοθεί τμηματικά, με τους σταθμούς έως τη Νίκαια να παραδίδονται στις αρχές του 2020 και οι υπόλοιποι τον Ιούνιο του 2021. Με την ολοκλήρωσή της, αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 νέοι επιβάτες, ενώ ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 45 λεπτά. Οι σταθμοί της επέκτασης είναι οι εξής:

  • Αγία Βαρβάρα (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, Ι.Ν. Αγίας Ελεούσης)
  • Κορυδαλλός (Πλατεία Ελευθερίας)
  • Νίκαια (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου)
  • Μανιάτικα (Αιτωλικού & Μαυρομιχάλη)
  • Πειραιάς (Πλατεία Οδησσού – Λιμάνι)
  • Δημοτικό Θέατρο (Πλατεία Κοραή)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments