Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 κορωνοϊός: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα σε Εξεταστικό Κέντρο

Πανελλήνιες 2020 κορωνοϊός: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα σε Εξεταστικό Κέντρο
Πανελλήνιες 2020 κορωνοϊός: Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής όταν υποψήφιος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις εμφάνισε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο. Σε επιφυλακή το υπουργείο Παιδείας για κρούσματα κορωνοιού.

Συναγερμός σήμανε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής όταν υποψήφιος στις Πανελλήνιες εμφάνισε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο και υπήρξε φόβος ότι επρόκειτο για κρούσμα κορωνοϊού. Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν άμεσα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορωνοϊού και Γενική Γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos.gr ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του μαθητή για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το Εξεταστικό Κέντρο.

Σημειώνεται, πως πηγές του υπουργείου Παιδείας εμφανίζονται καθησυχαστικές σημειώνοντας ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για κρούσμα καθώς η αδιαθεσία του μαθητή δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα συμβατά προς τη νόσο.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ανέφερε στο alfavita.gr: «Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Άγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».

Πάντως στην περίπτωση που εμφανιστεί πραγματικά κρούσμα μαθητή κατά την περίοδο των Εξετάσεων σε κάποιο Κέντρο , οι κανόνες επιβάλλουν:

Επιμελή καθαρισμό χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό υγρό (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) μετά την αναχώρηση του υποψηφίου με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Προβλέπεται ιατρική αξιολόγηση και σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, εφόσον ο υποψήφιος κριθεί ιατρικά ότι εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ. Εν αναμονή του αποτελέσματος, εφόσον γίνει τεστ , ο υποψήφιος παραμένει σε απομόνωση, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Εάν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα ο υποψήφιος, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments