Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης τουρίστες: Ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς στην Ελλάδα μετά την 1η Αυγούστου

Κυριάκος Μητσοτάκης τουρίστες: Ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς στην Ελλάδα μετά την 1η Αυγούστου
Κυριάκος Μητσοτάκης τουρίστες: "Θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στον Ισραήλ.

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη χθεσινή ημέρα, ενώ το βράδυ της Τρίτης ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και η σύζυγός του Sara Netanyahu παρέθεσαν επίσημο δείπνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού. Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού επισφράγισε τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Από την πλευρά του, ο Benjamin Netanyahu μίλησε για τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών, τη συνεργασία σε σειρά τομέων, και μεταξύ άλλων στάθηκε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. «Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν», ανέφερε.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας. Πέρα όμως από τους τρεις τομείς που αναφέρατε, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη: συνεργασία στην άμυνα, στην καινοτομία και στις άμεσες επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή του δείπνου, που παρέθεσε στην οικία του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι: «Θεωρώ ότι, παρόλο που αυτή η διακυβερνητική συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να έρθουμε στο Ισραήλ. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό από την εκδήλωση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφορμή για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια φιλοξενία. Μας κάνατε πραγματικά να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας». Από την πλευρά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε ότι «παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις σας. Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν».

Σε απάντηση στον κ. Νετανιάχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «απέδιδαν πράγματι πριν τον κορωνοϊό. Ανεβήκαμε εννέα θέσεις στην κατάταξη βασικών δείκτων ανταγωνιστικότητας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O κορωνοϊός θα αποτελέσει ένα πλήγμα, μεγάλο πλήγμα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα. Ευχαριστώ που αναφερθήκατε στον τουρισμό. Θα είμαστε σε θέση να σας υποδεχθούμε όταν αποφασίσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την Ελλάδα. H 1η Αυγούστου ενδεχομένως είναι μια καλή ημερομηνία, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Κάτι το οποίο πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι ότι θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα. Συνεπώς, ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα προς τα τέλη του καλοκαιριού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments