Αθλητισμός

Μάρκους Ράσφορντ: «Πιο φυσιολογικό για τους παίκτες να μιλούν για κοινωνικά θέματα»

Μάρκους Ράσφορντ: «Πιο φυσιολογικό για τους παίκτες να μιλούν για κοινωνικά θέματα»
Μάρκους Ράσφορντ: Ο νεαρός επιθετικός μίλησε για την έντονη κοινωνική δράση που έχει και παρότρυνε άλλους παίκτες να πράξουν το ίδιο.

Η έκφραση απόψεων για κοινωνικά θέματα και η προσπάθεια για αλλαγή, γίνεται πιο φυσιολογική για τη σημερινή γενιά παικτών, σύμφωνα με τον Άγγλο διεθνή επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ. Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός δέχθηκε επαίνους για την επιτυχημένη του προσπάθεια, προκειμένου να συνεχιστούν τα σχολικά κουπόνια γευμάτων κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στη Βρετανία, αποκαλύπτοντας ότι βασίστηκε σε τέτοια υποστήριξη ως παιδί.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Ραχίμ Στέρλινγκ, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρτσέλο και ο αμυντικός της Μπάγερν, Τζερόμ Μπόατενγκ, μίλησαν πρόσφατα για ρατσισμό, προκαλώντας την… επιβράβευση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.«Γίνεται ολοένα και πιο φυσιολογικό ότι οι άνθρωποι μιλούν για θέματα που πιστεύουν και νομίζω ότι είναι απλώς θετικό για το μέλλον», δήλωσε ο Ράσφορντ στο BBC. «Απλά κοιτάξτε τις γενιές μετά από εμάς, ελπίζουμε να γίνει ένα φυσιολογικό θέμα και οι άνθρωποι να θέλουν πραγματικά να το κάνουν αυτό».

Μίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον ο Ράσφορντ

Το BBC, ανέφερε ότι ο Ράσφορντ μίλησε πρόσφατα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ευχαρίστησε τον 22χρονο επιθετικό «που χρησιμοποίησε αυτό που είχε δημιουργήσει με θετικό τρόπο». «Είναι προφανώς μια υπερήφανη στιγμή», πρόσθεσε ο Ράσφορντ. «Είναι ένα ωραίο συναίσθημα, αλλά είμαι χαρούμενος που οι ζωές των ανθρώπων θα αλλάξουν προς το καλύτερο, έτσι ήταν το σημαντικό πράγμα που προσπάθησα να αλλάξω», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν έντονη κοινωνική δράση. Οι περισσότεροι από αυτούς ιδρύουν ιδρύματα για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές προέρχονται από φτωχές οικογένειες και σε όλη τους την ποδική ηλικία στερούνταν και τα βασικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δηλώσει ότι στο σπίτι του δεν είχαν ούτε τα βασικά. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να μιλάνε για αυτά τα θέματα και να βοηθάνε στην πράξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments