Ελλάδα

Κορωνοϊός πλοία: Ξεκίνησαν από σήμερα οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Κορωνοϊός πλοία: Ξεκίνησαν από σήμερα οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων
Κορωνοϊός πλοία: Το Λιμενικό Σώμα ξεκινά σήμερα ένα πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της σταδιακής αύξησης των επιβατών τις προσεχείς ημέρες.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, καθώς το Λιμενικό Σώμα   θα πραγματοποιεί από σε όλα τα λιμάνια της χώρας αυστηρό έλεγχο. Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, καθώς η επιβατική κίνηση τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα ξεκινά σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό». Ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ότι «οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται σταπλοία της ακτοπλοϊας» και πρόσθεσε πως «στόχος των ελέγχων είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας”.

«Προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών αλλά φυσικά των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος. Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

«Η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών, αλλά και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων, ήταν και παραμένει καθοριστική προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και συμπλήρωσε: «Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι σήμερα. Με την προσθήκη συστηματικών ελέγχων, στοχεύουμε στην καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας με πρόσθετη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, αλλά και τη δημιουργία ισχυρού μηχανισμού επιτήρησης. Με τη συνεργασία όλων και την πολύτιμη συμβολή των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος, θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε ασφαλή ταξίδια με πλοία και νησιά χωρίς κρούσματα». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments