Ελλάδα

Βρετανία τουρισμός: «Αερογέφυρα» σχεδιάζει ο Τζόνσον με Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες

Βρετανία τουρισμός: «Αερογέφυρα» σχεδιάζει ο Τζόνσον με Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες
Βρετανία τουρισμός: Ανοίγει τη χώρα ο Τζόνσον και ετοιμάζει συμφωνία με Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες για υποδοχή τουριστών χωρίς καραντίνα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες να χαλαρώσει τους περιοριστικούς όρους για τους πολίτες του και εξετάζει να χαλαρώσει τους ταξιωδιτικούς περιορισμούς από αρχές Ιουλίου για ορισμένες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το BBC, βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ομολόγους τους σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» στις 29 Ιουνίου.

Τι σημαίνει «αερογέφυρα»

Η βρετανική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι οι κανονισμοί για την καραντίνα θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και στις 29 Ιουνίου ολοκληρώνεται για πρώτη φορά αυτή η χρονική περίοδος. «Αερογέφυρα» σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που ταξιδεύουν ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να απομονώνονται μετά το ταξίδι.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι πρώτες αερογέφυρες ίσως θεσπιστούν στις 4 Ιουλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή δεν πρέπει να θεωρείται για κανέναν λόγο δεδομένη. Αξιωματούχος που μίλησε στο BBC υποστήριξε πως η καραντίνα θα μπορέσει να διατηρηθεί ολόκληρο το καλοκαίρι για τις χώρες που δεν έχουν θεσπίσει «αερογέφυρες» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σχέδιο «θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι επιστημονικές συμβουλές και τα κρούσματα κορωνοϊού εκείνη την περίοδο».

Κυβερνητική πηγή τόνισε στην Telegraph ότι «το σχέδιο προβλέπει να ανακοινωθεί ένας μικρός αριθμός αεροπορικών «γεφυρών» στις 29 Ιουνίου, αν και δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν τις 4 Ιουλίου. Προφανώς θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι επιστημονικές συμβουλές και τα κρούσματα κορωνοϊού εκείνη την περίοδο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουριστικού τομέα της χώρας, η ανακοίνωση για τις αερογέφυρες θα συνοδευθεί και από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

Φόβους εκφράζει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τους ασυμπτωματικούς τουρίστες

Το δεύτερο κύμα μπορεί να προκύψει αν «χάσουμε» τους ασυμπτωματικούς φορείς που είναι ενεργοί στην κοινότητα, όπως διευκρινίζει. Ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα μπορούσε να προκληθεί από μια εισροή πέντε ασυμπτωματικών τουριστών την ημέρα με κορωνοϊό για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Έτσι, είναι πιθανό το κύμα να αναζωπυρωθεί από έως τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα από τις μέχρι τώρα προβλέψεις.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», όσο αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται, ο καθηγητής τονίζει ότι είναι σημαντικός ο συνδυασμός τους, και όχι μόνο το κάθε μέτρο χωριστά. Κάτι που όπως λέει, καταδεικνύει ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης και να εφαρμόσουμε τα μέτρα προστασίας και ως πολίτες και καταναλωτές, αλλά και ως οικονομικοί παράγοντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments