Ελλάδα

Πάνος Καμμένος – παρακράτος: Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις για κύκλωμα

Πάνος Καμμένος – παρακράτος: Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις για κύκλωμα
Πάνος Καμμένος - παρακράτος: Απίστευτες αποκαλύψεις από την 70σελιδη έρευνα της ΕΥΠ για μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.

Σεισμό πολλών ρίχτερ έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά σχετικά με παρακολουθήσεις, εντολές σύλληψης δημοσιογράφων από τη γυναίκα πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και συνομιλίες του πρώην υπουργού Άμυνας με ανθρώπους της νύχτας. Τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση είναι ο κ. Πάνος Καμμένος, η δικηγόρος σύζυγός του κα Έλενα Τζούλη, αστυνομικοί των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και ένας πρώην αστυνομικός που δολοφονήθηκε σε γνωστή ταβέρνα στην Κάντζα, τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου του 2018.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά η οποία σε έξι σελίδες κάνει λόγο για “παρακράτος΄” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται μέρος του φακέλου της ΕΥΠ που διερευνούσε ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, υπάρχουν διάλογοι εν ενεργεία αλλά και απόστρατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που αποδεικνύουν τη δράση του κυκλώματος.

Ενός κυκλώματος στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί, δικηγόροι, άνθρωποι της νύχτας, πολιτικά πρόσωπα. Από τους διαλόγους που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά» προκύπτει ότι αστυνομικοί λάμβαναν εντολές απευθείας από τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου, Ελενας Τζούλη, γνωστή δικηγόρο, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, του ομίλου των Παραπολιτικών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει το σημείο εκείνο της αναφοράς της ΕΥΠ το οποίο πρόκειται για τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ταβέρνα στην Κάντζα το 2018. Σε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις, δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία του, ο Παπαχρήστος εμφανίζεται να έχει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση, στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Ελενας Τζούλη με την ίδια καθώς και συνομιλίες από σταθερό τηλέφωνο, που σύμφωνα με διασταύρωση των στοιχείων και όπως αναφέρει και η εφημερίδα ανήκει στον εφοπλιστή, Νίκο Πατέρα.

Ο δολοφονηθείς Παπαχρήστος εμφανίζεται στην έρευνα της ΕΥΠ, σε μια ειδική ενότητα υπό τον τίτλο «Απόστρατοι και εν ενεργεία Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να αναπτύσσουν παράνομη δραστηριότητα», ενώ το όνομά του περιλαμβάνεται και σε σχεδιάγραμμα που δείχνει τις διασυνδέσεις με το φερόμενο ως «κύκλωμα διαφθοράς».

Στις πυκνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, ωστόσο, των δύο κουμπάρων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, «ρουσφέτια» και διευθετήσεις που ζητούσε ο θανών (πχ. κυλικεία σε νοσοκομεία), πληροφορίες για «δουλειές» που είχε αναλάβει η εταιρία security που απασχολούνταν («Πήραμε όλα τα αεροδρόμια της Fraport», «πήραμε απευθείας το τέμενος που θα γίνει στο Βοτανικό» και τα hot spots), αλλά και οι… απόψεις του για το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο επιθυμούσε μια συνολική και αναβαθμισμένη εποπτεία του κ. Καμμένου σε ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας και Τάξης της χώρας.

Ειδκότερα σε έρευνα της ΕΥΠ επί ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα, η οποία διεξήχθη με σκοπό τη διαλεύκανση του κυκλώματος αποτελούμενου από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, οι νόμιμες επισυνδέσεις (παρακολουθήσεις) με τζίρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, «έπεσαν πάνω» σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο «Παρακράτος», αφού στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καταγράφεται να συνομιλεί, αλλά και μνημονεύεται επαναλαμβανόμενα το ζεύγος Καμμένου.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις τόσο για το πολυπλόκαμο, φερόμενο ως «κύκλωμα διαφοράς», όσο και για τις ποικίλες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ζεύγους Καμμένου με τον Παπαχρήστου περιγράφονται αναλυτικά στις 70 σελίδες του υπομνήματος της ΕΥΠ, η οποία και παρήγγειλε την έρευνα, με επικεφαλής τον Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου την θέση υπέσκαπτε κατά καιρούς ο Πάνος Καμμένος, παρότι ο κ. Ρουμπάτης υπήρξε προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

 

Μάλιστα, το σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης Τσίπρα, αρχικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με αναπάντητο να παραμένει μέχρι τώρα το ερώτημα «αφού ο πρώην Πρωθυπουργός είχε στα χέρια του τη συγκεκριμένη δικογραφία, όπως και κάθε έρευνα της ΕΥΠ, γιατί δεν προχώρησε;». Στα ερωτήματα που εγείρουν ακόμα οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις είναι ο «συνδετικός κρίκος της επίσημης εξουσίας με τον παρακρατικό μηχανισμό», ο οποίος φαίνεται πως είχε απλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ» και καλεί τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση και να απαντήσει σε ερωτήματα όπως «τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες;».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

ΣΥΡΙΖΑ: Πάει πολύ να εγκαλούν εμάς που αναδείξαμε το σκάνδαλο

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αποσπασματική» παρουσίαση της υπόθεσης και υποστηρίζει ότι «πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς.

Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας.

Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο.

Χρυσοχοϊδής: Υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

«Αδιανόητα» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα όσα αποκαλύπτονται από τα Παραπολιτικά κάνοντας λόγο για «ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαιώνει, επίσης, ότι «η ΕΛΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι» σημειώνοντας ότι η ηγεσία της αστυνομίας, φυσική και πολιτική, είναι «σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα».

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

“Θέλω με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Σε ότι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα.

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments