Ελλάδα

Γιατρός «μαϊμού»: Ποιοι είναι οι δύο ανήλικοι που πέθαναν επειδή τους έπεισε να διακόψουν τη θεραπεία τους

Γιατρός «μαϊμού»: Ποιοι είναι οι δύο ανήλικοι που πέθαναν επειδή τους έπεισε να διακόψουν τη θεραπεία τους
Γιατρός «μαϊμού»: Δύο παράλληλες ιστορίες οικογενειών ξεδιπλώνονται µέσα από τη δικογραφία που σχηµάτισαν οι Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση.

Δύο ανήλικοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα του γιατρού «μαϊμού» ο οποίος δρούσε για καιρό, πείθοντας ασθενείς να εγκαταλείψουν τη μέχρι τώρα θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη «δική» του.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», δύο παράλληλες ιστορίες οικογενειών ξεδιπλώνονται µέσα από τη δικογραφία που σχηµάτισαν οι Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση µε τον ψευτογιατρό. Οι γονείς του 14χρονου Θεοδόση και της 16χρονης Δέσποινας, των παιδιών που «συναντήθηκαν» µε τον καρκίνο, άρχισαν να βιώνουν έναν δεύτερο Γολγοθά από τη στιγµή που συνάντησαν τον 47χρονο.

Ασθενείς και οικογένεια εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον ψευτογιατρό

Τόσο οι ασθενείς όσο και η οικογένειά τους εναπόθεσαν σε αυτόν όλες τις ελπίδες τους, μα όπως λένε, τους κατέστρεψε τη ζωή. Έπειτα από πολύµηνη παρακολούθηση και έρευνα, η Αστυνοµία κατάφερε να τον εντοπίσει, να εκδώσει σε βάρος του ένταλµα σύλληψης και να τον συλλάβει. Τα παιδιά των δύο οικογενειών έδιναν µια µάχη άνιση, που ίσως να είχε κερδηθεί. Ή έστω τα δύο παιδιά θα µπορούσαν να είχαν µια καλύτερη ποιότητα ζωής µέχρι το τέλος τους.

Οι γονείς των παιδιών αναζητούσαν µέσω της ∆ικαιοσύνης τον άνθρωπο «φάντασµα», εκείνον που εµπιστεύθηκαν πάνω στην απόγνωσή τους, μα τα παιδιά τους όχι µόνο δεν είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά σύµφωνα µε τις Αρχές απεβίωσαν γρηγορότερα.

Η ιστορία της 16χρονης Δέσποινας

Η 16χρονη Δέσποινα, σύμφωνα με το ethnos, άρχισε να αργοσβήνει όταν σταµάτησε τις θεραπείες των γιατρών του της και ξεκίνησε τα θεραπευτικά πρωτόκολλά του, ο οποίος έπεισε τους γονείς για τις «ευεργετικές» ιδιότητες των δικών του φαρµακευτικών παρασκευασµάτων. Αργότερα οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» είδαν τον όγκο να µεγαλώνει και διαπίστωσαν µε βαθιά θλίψη ότι οι εκτιµήσεις του γιατρού «μαϊμού» έκαναν λόγο για «ουλοποίηση».

Στην περίπτωση της ∆έσποινας, ο «γιατρός», ο ειδικός παιδοογκολόγος και νευροχειρουργός, αµφισβήτησε, όπως λένε οι γονείς της, ακόµη και την ύπαρξη του όγκου. Αφού απέκλεισε οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα, σύµφωνα µε τα πρωτόκολλα της επιστήµης, δίνοντας τη δική του «φαρµακευτική» αγωγή, όταν η ∆έσποινα µπήκε για τελευταία φορά στο νοσοκοµείο οι γιατροί τους ενηµέρωσαν ότι ο όγκος είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ που κυριολεκτικά «εξερράγη» µέσα στον εγκέφαλό της.

Ο 14χρονος Θεοδόσης έφυγε από τη ζωή πέφτοντας σε κώµα

Από την άλλη, ο 14χρονος Θεοδόσης έφυγε από τη ζωή πέφτοντας σε κώµα. Μία από τις τελευταίες του επιθυµίες, να φάει ένα σουβλάκι, δεν έγινε δεκτή από τον αυστηρό «γιατρό». Το παιδί είχε τύψεις µέχρι που ξεψύχησε ότι δεν ακολουθούσε σωστά τις συµβουλές του.

Αξίζει αν τονισθεί πως οι γονείς της ∆έσποινας ξεκίνησαν µετά τον θάνατό της έναν τιτάνιο αγώνα για να ανακαλύψουν τι συµβαίνει με τον ψευτογιατρό, αφού τελικά υποψιάστηκαν ότι κάτι τρέχει µαζί του. Έτσι, ήρθαν σε επαφή µε µια γυναίκα στη Λάρισα, η οποία πράγµατι τους επιβεβαίωσε ότι αυτός ο άνθρωπος επισκεπτόταν συχνά το σπίτι της για να… βοηθήσει τον άνδρα της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments