Ελλάδα

Πεταλίδες: Πρόστιμο 300 ευρώ από το Λιμενικό σε καθηγήτρια

Πεταλίδες: Πρόστιμο 300 ευρώ από το Λιμενικό σε καθηγήτρια
Καταγγελία καθηγήτριας: Μία καθηγήτρια χορού υποστηρίζει ότι το Λιμενικό της έδωσε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή έκοψε 7 πεταλίδες.

Καθηγήτρια χορού καταγγέλλει ότι το Λιμενικό της έδωσε πρόστιμο 300 ευρώ σε καθηγήτρια χορού στην Κάσο επειδή ξεκόλλησε πεταλίδες από έναν βράχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για την Ελίζα Πάλλη που περιέγραψε την περιπέτειά της στο «Πρώτο Θέμα» όταν βγήκε για έναν περίπατο στο ακριτικό νησί όπου διδάσκει κλασσικό μπαλέτο στα δέκα κοριτσάκια της Κάσου. Την περίοδο της καραντίνας, οι Αρχές σταμάτησαν την καθηγήτρια, όταν έκανε τον συνηθισμένο περίπατό της στο νησί για «λόγους σωματικής άσκησης».

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία;

«Κάθε μέρα, σχεδόν ευλαβικά λόγω κάποιων αναπνευστικών προβλημάτων που με ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια, έκανα τη βόλτα μου στο τετράγωνο γύρω από το σπίτι μου το οποίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα», ανέφερε η Ελίζα Πάλλη εξιστορώντας το χρονικό της απίστευτης αυτής ιστορίας. «Κάποια στιγμή, επειδή πείνασα, και επειδή τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολα για εμένα αυτή την εποχή, έβγαλα από τον βράχο γύρω στις 7 πεταλίδες. Ξαφνικά, ήρθαν δίπλα μου δύο άνδρες του Λιμενικού, κανείς τους δεν είναι Κασίωτης, ρωτώντας με: «Τι μάζεψες;». Όταν τους απάντησα γελώντας «Πεταλίδες», μου είπαν πως είναι παράνομο «και επειδή κρατάς μαχαίρι και αντιμίλησες θα σου κόψουμε πρόστιμο».

«Σάστισα. Τους είπα ότι δεν υπάρχει κάποια ειδική σήμανση, πως όλοι στο νησί μαζεύουν καθημερινά πεταλίδες τόσα χρόνια τέτοια εποχή και ότι οι ταβέρνες της περιοχής είναι χρόνια γεμάτες από πεταλίδες τέτοια εποχή. Συνέχισαν να μου λένε πως θα έπρεπε να το έχω ακούσει στην τηλεόραση, ότι επειδή βγήκα στην ακρογιαλιά όπου απαγορεύονται οι βόλτες θα πληρώσω πρόστιμο 150 ευρώ και… 150 ευρώ για τις πεταλίδες, δηλαδή 300 ευρώ. Όταν δε, μου είπαν να πάρω το πρόστιμο, δεν ήμουν ικανή να αρθρώσω λέξη από το σοκ»!

«Έκανα ένσταση αλλά θέλουν τα 300 ευρώ»

«Η Κάσος είναι ένα τόσο δα νησί, η θάλασσα είναι το σπίτι μας, η βόλτα μου ήταν γύρω από το τετράγωνο και το χαρτί για την σωματική άσκηση δεν το κοίταξαν καν… Δεν έγινε μία σύσταση, κατευθείαν πρόστιμο. Λυπάμαι πολύ που σε έναν ακριτικό βράχο με 5 ανθρώπους όπου παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσουμε και που με θυσίες μόνο αντέχουμε, σε ένα τόπο που έχω δώσει και την ψυχή μου για τα παιδιά, να συμπεριφέρονται έτσι δίνοντας μου 300 ευρώ πρόστιμο».

Και κατέληξε στο εξής: «Έκανα ένσταση αλλά θέλουν τα 300 ευρώ και μάλιστα σε 30 μέρες. Πρέπει η Κάσος να είναι περήφανη για τους σπουδαίους αυτούς άνδρες. Μπράβο! Βλέπετε δεν μπορούν να ασχοληθούν με τις νεκρές φώκιες και τα νεκρά δελφίνια που ανθρώπινο χέρι δολοφόνησε πριν από λίγες μέρες στα μέρη μας… η βόλτα μου και οι 7 πεταλίδες ήταν το μεγάλο τους ζήτημα! Εγώ, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πληρώσω ούτε το ενοίκιο μου, ούτε το σούπερ μάρκετ στο οποίο είμαι με τεφτέρι. Αν θέλουν να με πάνε φυλακή για 12 (όπως εκείνοι μέτρησαν) πεταλίδες, ας με πάνε. Εγώ αυτά τα χρήματα, δεν έχω να τα δώσω…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments