Τεχνολογία

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο video game με ιατρική συνταγή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο video game με ιατρική συνταγή
ΗΠΑ: Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Το πρώτο video game με συνταγή γιατρού είναι εδώ και πρόκειται για το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (USA Food and Drug Administration- FDA).

Οι πληροφορίες για το «EndeavourRX» αναφέρουνότι χαρακτηρίζεται «συνταγογραφούμενο φάρμακο» και ανοίγει τον δρόμο ώστε να ακολουθήσουν και τα επόμενα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, οι γιατροί μπορούν τώρα να συνταγογραφήσουν το παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως δώδεκα ετών που έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ – ADHD).

Προηγήθηκε έρευνα εφτά χρόνων

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, προτού εγκρίνει τη συνταγογράφηση του βιντεοπαιχνιδιού, η εταιρεία ψηφιακής ιατρικής που είναι υπεύθυνη για το συγκεκριμένο video game, διενήργησε επί επτά χρόνια κλινικές δοκιμές μελετώντας περισσότερα από 600 παιδιά.

Και διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των παιδιών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το παιχνίδι για 25 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες, «δεν είχε πλέον μετρήσιμο έλλειμμα προσοχής σε τουλάχιστον μία μέτρηση αντικειμενικής προσοχής».

Τι ορίζεται ως video game;

Είναι άξιο διευκρίνισης πως με τον όρο βιντεοπαιχνίδι/ video game εννοείται οποιοδήποτε παιχνίδι πραγματοποιείται με τη χρήση κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής. Αυτή μπορεί να είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα.

Περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με τον χρήστη για την παραγωγή οπτικής ανάδρασης σε μια συσκευή βίντεο. Και η δημοφιλής χρήση του όρου «βιντεοπαιχνίδι», τώρα υπονοεί κάθε τύπο συσκευής εμφάνισης, που μπορεί να απεικονίσει δισδιάστατα ή τρισδιάστατα γραφικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για να παιχτούν βιντεοπαιχνίδια είναι γνωστά ως πλατφόρμες.

Όμως, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην αγορά

«Οι βελτιώσεις στις διαταραχές της ΔΕΠΥ μετά από ένα μήνα θεραπείας με EndeavourRx διατηρήθηκαν για έως και ένα μήνα», προσέθεσε η εταιρεία, αποκαλύπτοντας επίσης ότι στις παρενέργειες περιλαμβάνονται δυσφορία και πονοκέφαλος. Ωστόσο η Akili διαπίστωσε ότι το βιντεοπαιχνίδι δεν πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιείται αντί των πιο παραδοσιακών θεραπειών ΔΕΠΥ .

Να σημειωθεί όμως, πως το «EndeavourRX» δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, αλλά η εταιρεία που το κατασκευάζει άνοιξε λίστα αναμονής για το πρωτοποριακό video game.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments