Lifestyle

Ο Θανάσης Βέγγος νέος με πλούσιο μαλλί – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Ο Θανάσης Βέγγος νέος με πλούσιο μαλλί – Φωτογραφία ντοκουμέντο
Σε όλες τις ταινίες που τον έχουμε δει δεν είχε παρά ελάχιστα μαλλιά.

Τον έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε στις ταινίες που πρωταγωνιστούσε καραφλό. Από τους πιο λατρεμένους κωμικούς έκανε μεγάλη καριέρα χάρη στο χιούμορ του, τις θρυλικές ατάκες του αλλά και την καράφλα του η οποία έφτασε να γίνει μέχρι και τίτλος σε ταινία. Ο “Φαλακρός Πράκτωρ” με τον Θανάση Βέγγο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έκανε τον κόσμο να ξεκαρδίζεται από τα γέλια.

Κι όμως ο Θανάσης Βέγγος δεν ήταν, όπως είναι φυσικό, πάντα φαλακρός. Στην παιδική και νεαρή του ηλικία είχε μαλλιά και μουστάκι. Τα μαλλιά του μεγαλώνοντας τον… εγκατέλειψαν αλλά δεν του βγήκε σε κακό για τον μοναδικό ηθοποιό. Και για του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω τη φωτογραφία- ντοκουμέντο από το τότε που ο Θανάσης Βέγγος είχε μαλλιά.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1927, στο Νέο Φάληρο του Πειραιά, από τον Βασίλη και την Ευδοκία και ήταν ο μοναχογιός. Ευτύχησε ο πατέρας του να είναι δημόσιος υπάλληλος στην εταιρία ηλεκτρισμού μέχρι μετά τον πόλεμο, όπου απολύθηκε λόγο πολιτικών φρονημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά του να βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση. Αυτό ανάγκασε το Θανάση Βέγγο να βγει στον αγώνα για το μεροκάματο κάνοντας του κόσμου τις δουλειές.

Στα χρόνια της μαύρης σελίδας για την Ελλάδα (εμφύλιος πόλεμος) ο Βέγγος συνελήφθη και εξορίστηκε στη Μακρόνησο τα χρόνια 1948 – 1950. Εκεί γνώρισε τον εξευτελισμό, έμαθε να κάνει υπομονή και το σημαντικότερο υιοθέτησε την αξιοπρέπεια ως στάση ζωής.

Εκεί γνώρισε τον γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη, Νίκο Κούνδουρο (Δεν είχε την φήμη που απόκτησε στη συνέχεια). Έτσι το 1954 ο Κούνδουρος τον πήρε κοντά του για να τον βοηθήσει κυρίως στα πλατό των ταινιών κάνοντας τον κομπάρσο αλλά και παίρνοντας μικρούς ρόλους.

Το 1954 ήταν η χρονιά που εμφανίστηκε με μικρό ρόλο για πρώτη φορά σε ταινία (Μαγική Πόλις) και συνέχισε με κάποιες ταινίες όπως “Η Μανταλένα”, “Η Συννεφιασμένη Κυριακή”, “Ο Δράκος” κ.α. πάντα σε μικρούς ρόλους.

Το 1959 πήρε άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού, όχι από σχολή, αλλά από επιτροπή που τον έκρινε ως εξαιρετικό ταλέντο. Την ίδια χρονιά εμφανίζεται στην θεατρική παράσταση “Ομόνοια πλατς πλουτς” μαζί με τον Γιάννη Γκιωνάκη και τον Νίκο Ρίζο. Το 1960 ο Θανάσης Βέγγος παίρνει τον πρώτο του μεγάλο ρόλο δίπλα στον μεγάλο Νίκο Σταυρίδη στην ταινία “Οι δοσατζήδες”. Η συνέχεια λίγο γνωστή σε όλους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments