Ελλάδα

Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: Ισόβια στον Στεφανάκη

Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: Ισόβια στον Στεφανάκη
Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: Τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αποφάσισαν να μην αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Βαγγέλη Στεφανάκη, όπως είχε κάνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον -ήδη- καταδικασθέντα Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου η υπόθεση οδηγήθηκε ξανά ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου αφού ο Άρειος Πάγος είχε ασκήσει αναίρεση στην απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, κατά το σκέλος της με το οποίο αναγνωρίστηκε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, «έσπασαν» στο δεύτερο βαθμό.

Όμως, σήμερα τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αποφάσισαν να μην αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Βαγγέλη Στεφανάκη, όπως είχε κάνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Έτσι του επέβαλλαν ισόβια, αντί για 20ετη κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο σε δεύτερο βαθμό λόγω της αναγνώρισης του ελαφρυντικού. Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, με έντονο τρόπο αντέδρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με αφορμή τα όσα ανέφερε στην πρότασή της η εισαγγελέας.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα.

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα.

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

Λίγα λόγια για την υπόθεση της δολοφονίας

Όλα είχαν γίνει τον Απρίλιο του 2013, όταν είχε γίνει γνωστό ότι μια 23χρονη κοπέλα, η Φαίη Μπλάχα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύντροφό της, Βαγγέλη Στεφανάκη. Θύτης και θύμα διατηρούσαν ερωτική σχέση. Μια σχέση, η οποία όμως, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν «τριγωνική». Ο 25χρονος, τότε, Στεφανάκης είχε συνάψει ερωτικό δεσμό και με την αδελφή του θύματος, την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη του Μιαριαλένα. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η άτυχη Φαίη, έμαθε για τη σχέση του Στεφανάκη με την αδελφή της και τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013 του ζήτησε να συναντηθούν και να συζητήσουν. Μάλιστα, όπως είχε προκύψει από την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Εφετείου, η 23χρονη πίστευε ότι εκείνο το βράδυ ο φίλος της θα έβγαινε με την αδελφή της.

Η συνάντηση των δυο νέων εκείνο τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου έγινε και αποδείχθηκε μοιραία για τη νεαρή γυναίκα. Ο Στεφανάκης και η αδικοχαμένη Φαίη λογομάχησαν έντονα. Η εντυπωσιακή κοπέλα ζητούσε επίμονα εξηγήσεις από τον άντρα με τον οποίο είχε συνάψει ερωτικό δεσμό για την σχέση του με την αδελφή της. Τότε, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας ο Στεφανάκης χτύπησε την κοπέλα με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Μετά από δυο περίπου εβδομάδες νοσηλείας και ενώ βρισκόταν σε κώμα, η 23χρονη έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments