Ελλάδα

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Πως συνεχίζεται το πρόγραμμα των μαθημάτων

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Πως συνεχίζεται το πρόγραμμα των μαθημάτων
Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Πώς συνεχίζεται το πρόγραμμα των μαθημάτων για τα ΓΕΛ μέχρι τις 26 Ιούνη

Την Τρίτη, 23 Ιουνίου θα εξεταστούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ οι μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζουν από την Τετάρτη 24 Ιουνίου και τελειώνουν στις 26 Ιουνίου. Το πρόγραμμα των εξεταζόμενων μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2020 για τους μαθητές των ΓΕΛ έχει ως εξής

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Στις 24/6 οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Με το νέο σύστημα

Με το παλαιό σύστημα

Τι άφησε η πρώτη εβδομάδα των Εξετάσεων:

Η αίσθηση που άφησε η πρώτη εβδομάδα των Πανελληνίων είναι ότι τα περισσότερα μαθήματα δυσκόλεψαν τους υποψηφίους. Η Έκθεση, όπως εξετάστηκε φέτος, δηλαδή Νεοελληνική Γλώσσα μαζί με Λογοτεχνία, μπέρδεψε τους μαθητές. Επίσης, και τα Αρχαία Ελληνικά δυσκόλεψαν, ενώ καλύτερη αναμένεται σε σχέση με πέρυσι η εικόνα στα Μαθηματικά. Καλή εικόνα αναμένεται να έχουν τα γραπτά της Κοινωνιολογίας και της Βιολογίας. svg%3E

Από την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκύπτει μικρή κάμψη στην πορεία των βάσεων των σχολών των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ στις οικονομικές σχολές θα έχουμε αυξομειώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα καταγραφεί ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας, ωστόσο απαιτείται -φυσικά- η ολοκλήρωση των Εξετάσεων για την εξαγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων. Υγειονομικά, η πρώτη εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου εξελίχθηκε ομαλά με την τήρηση αποστάσεων. Η εικόνα στα εξεταστικά κέντρα  όπως γίνεται αντιληπτό, δεν θύμιζε σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, καθώς εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας: μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις και περιορισμός αριθμούς υποψηφίων ανά αίθουσα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών, αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης. Η καραντίνα, όπως εκτιμούν όσοι ασχολούνται με την πορεία των βάσεων, ωφέλησε τους καλούς μαθητές που διάβασαν ακόμα περισσότερο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης, εκτιμά ότι οι φετινές βάσεις θα είναι  «διπλής διαδρομής». Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι μαθητές άνω του 17 εκμεταλλεύτηκαν όλο το χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία και μελέτησαν ακόμα περισσότερα, ενώ άλλοι υποψήφιοι απομακρύνθηκαν από τη μελέτη τους, με αποτέλεσμα οι μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές να έχουν πτωτική τάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments