Οικονομία

Τουρισμός για όλους: Παράταση δόθηκε για τις αιτήσεις

Τουρισμός για όλους: Παράταση δόθηκε για τις αιτήσεις
Τουρισμός για όλους: Παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων των επιχειρηματιών προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων των τουριστικών καταλυμάτων και των ξενοδοχείων προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει την τουριστική κίνηση δίνοντας τη δυνατότητα σε 250.000 δικαιούχους να κάνουν διακοπές χωρίς να επιβαρυνθούν με τα έξοδα του καταλύματος.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πρόκειται για παράταση στην πρόσκληση προς δικαιούχους και παρόχους καταλυμάτων για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020» ως προς την ημερομηνία υποβολής αιτήσεως από παρόχους η οποία παρατείνεται έως και 25 Ιουνίου 2020.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Τα κριτήρια που θα καθορίζουν ποιοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση στο tourism4all.gov.gr θα προβλέπονται σε νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Δικαιούχοι και πάροχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Μία εβδομάδα διακοπών θα μπορέσουν να απολαύσουν 250.000 δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι τυχεροί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν σε μια σειρά από προορισμούς, σε όλη τη χώρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει, μέσω του προγράμματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Πάροχοι

Όσον αφορά τους παρόχους, πρόκειται για καταλύματα που δύνανται να προσφέρουν διαμονή σε φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους και οι ημερομηνίες υποβολής των σχετικών αιτημάτων είναι από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου. Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση (οι ακριβείς ημερομηνίες για την υποβολή αιτημάτων θα ανακοινωθούν σύντομα), οι οποίοι, μέσω του προγράμματος θα κάνουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Ουσιαστικά, μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments