Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε πρώτος τις ηχογραφήσεις – Πίσω στη Βουλή η υπόθεση

Στέλιος Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε πρώτος τις ηχογραφήσεις – Πίσω στη Βουλή η υπόθεση
Στελιος Πέτσας: Για την απόφαση της κυβέρνησης να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους μίλησε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Alpha, διευκρινίζοντας ότι το θέμα θα ξαναγυρίσει στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να πάει την υπόθεση των ηχογραφήσεων που εμπλέκουν τον κ. Νίκο Παππά, μέχρι τέλους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η «υπόθεση θα γυρίσει στη Βουλή» ενώ σημείωσε πως πρώτος τις ηχογραφήσεις τις νομιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση»

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα σημαίνει αν οι ηχογραφήσεις αποδειχτούν αυθεντικές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση. Σε ό, τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες και τον καταλογισμό αυτών, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι “θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του”, είτε να διαγράψει τον Νίκο Παππά είτε να παραδεχτεί την ενοχή του για την ύπαρξη παρακράτους στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η υπόθεση σε Ειδικά Δικαστήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το άφησε ανοιχτό και παρέπεμψε στις συζητήσεις και συνεδριάσεις που θα διεξαχθούν στη Βουλή για την υπόθεση και τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν. Για άλλη μία φορά ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επί της ουσίας και να μην… πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα»

“Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του”, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας είχε ζητήσει τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. “Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας, οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό”, ανέφερε, διερωτώμενος, παράλληλα, εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους.

Ερωτηθείς αν η υπόθεση με τις ηχογραφήσεις εξυπηρετεί σ’ αυτή τη φάση την κυβέρνηση, δεδομένης της κριτικής που δέχτηκε για την οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είχαν ήδη προαναγγελθεί. Μάλιστα, χαρακτήρισε το όλο θέμα τεχνητό που διακινείται από την Κουμουνδούρου και ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (22.06.2020) ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή με υπόμνημα που κατέθεσε στην προανακριτική και συνοδευόταν από ηχητικό ντοκουμέντο που είχε ηχογραφήσει ο ίδιος φέρεται να συνομιλεί το 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά εκτός Ελλάδος. Ο κ. Παππάς φέρεται να λέει πολλές φορές στην διάρκεια της συνομιλίας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις ο ίδιος από την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στην συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του είχε αναφέρει: “Ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά” και ότι “έκανε το δικό του outsourcing”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments