Αθλητισμός

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 2-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 2-0
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Μετά την ΑΕΚ, και ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πάνε για το νταμπλ οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 2-0. Σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Γιώργος Μασούρας και ο Μαντί Καμαρά στο 65′  και στο 85′, αντίστοιχα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέτρεψε το 2-3 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο «Δικέφαλος» λόγω αποβολής του Ελ Καντουρί με δεύτερη κίτρινη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Αλέφαντου που έφυγε από τη ζωή χθες. Το ματς ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να είναι «παγωμένες». Ενδιαφέρον παρουσίαζαν ως προς τις μονομαχίες τους τα δυο ζευγάρια: Λοβέρα – Μάτος και Τζόλης – Τσιμίκας. Στο 30′ είχαμε μια πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ωραία ανάπτυξη του «Δικέφαλου». Ο Μάτος έβγαλε κάθετα δεξιά στον Τζόλη, αυτός γύρισε προς το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Λημνιός έκανε το σουτ, η μπάλα πήγε πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Σα.

Στο 34′ απείλησε ο Ολυμπιακός. Ο Ελαμπντελαουί έκανε την πάσα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι, ο Ίνγκασον απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (35′) ο Λοβέρα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πασχαλάκης απομάκρυνε εντυπωσιακά. Στο 42′ ο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη στη θέση του Μπουχαλάκη. Είχε και κίτρινη κάρτα ο δεύτερος.

Αμέσως, στο 43′, υπήρξε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Κάθετη του Φορτούνη για τον Τσιμίκα, αυτός γύρισε με τη μία παράλληλα, ο Μασούρας στο πρώτο δοκάρι εντός περιοχής αστόχησε αφού δεν έβαλε καλά το πόδι του. Στο 45′ απείλησε ο ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε το σουτ αν και γλίστρησε, η μπάλα κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σα.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου

Στο 47′ εκτέλεσε κόρνερ για τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης, ο Μπα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτιάξει το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 54′ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Γκιλιέρμε έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας κοντρόλαρε και έκανε το σουτ στην κίνηση. Μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στο 59′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 61′ φάουλ σε καλή θέση για τον ΠΑΟΚ. Εκτέλεσε ο Μαουρίσιο, η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζοζέ Σα.

Στο 65′ ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, το κατάφερε, όμως, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι και παρά την προσπάθεια του Πασχαλάκη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν.

Μετά το γκολ, ο Φερέιρα επέλεξε να ρισκάρει αφού το 1-0 δεν του έδινε άλλη επιλογή. Ο Εσίτι μπήκε στη θέση του Μπίσεσβαρ. Ο Στοχ στη θέση του Μάτος. Στο 76′ έγινε βαθιά μπαλιά με στόχο τον Σβιντέρσκι, με τον Σα να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Στο 83′ σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ, ο Βαρέλα μόνος του έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, ο Σα με εξαιρετική απόκρουση αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Ευκαιρία υπήρξε για τον Ολυμπιακό στην εξέλιξη της φάσης. Ο Ραντζέλοβιτς βγήκε από αριστερά, γύρισε παράλληλα, ο Ελ Αραμπί ήταν μόνος του με τον Πασχαλάκη, αλλά έπιασε αέρα στο σουτ.

Στο 85′ ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0. Ο Φορτούνης από δεξιά έβγαλε με τη μία στον Καμαρά, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Μαουρίσιο δεν μπόρεσε να τον κόψει, ούτε ο Γιαννούλης, ο Αφρικανός νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 2-0. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για την είσοδο του Κώστα Φορτούνη (θεωρώντας ότι μπήκε αντικανονικά) στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Παπαπέτρου είχε δώσει με κίνηση την άδεια για είσοδο όπως φάνηκε από το ριπλέι.

Στο 91′ ο Σβιντέρσκι από δεξιά έβγαλε για τον Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε έξω. Στο 93′ ο Ελ Καντουρί έκανε φάουλ στον Σεμέδο. Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments