Αθλητισμός

ΠΑΟΚ ρόστερ: Πίεση από τα συμβόλαια Μπίσεσβαρ και Βαρέλα

ΠΑΟΚ ρόστερ: Πίεση από τα συμβόλαια Μπίσεσβαρ και Βαρέλα
ΠΑΟΚ ρόστερ: Μπορεί στον «Δικέφαλο» να έχουν το μυαλό τους σήμερα στο κρίσιμο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν τι θα γίνει με τα συμβόλαια της νέας σεζόν.

Το σημερινό παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας θα κρίνει αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να εξασφαλίσει το εισιτήριό του για τον τελικό της διοργάνωσης. Το μεγάλο εμπόδιο λέγεται Ολυμπιακός που τον περιμένει στο «Καραϊσκάκης» με στόχο να ανατρέψει το 3-2 υπέρ του «Δικέφαλου» στο πρώτο ματς στην Τούμπα.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο μπορεί να έχουν στο μπροστά μέρος του μυαλού τους τον σημερινό κρίσιμο αγώνα, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας δεν παύουν να κοιτούν και μακροπρόθεσμα. Όπως επισημαίνει το Sportime, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ κοιτούν τι θα γίνει με τα συμβόλαια των υπαρχόντων παικτών. Από τη μία, το ότι τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια και Μάτος λήγουν, προσφέρει δυνατότητα ελιγμών στην ομάδα.

Με τον Μπίσεσβαρ και τον Βαρέλα, όμως,  τι ακριβώς να γίνει; Αμφότεροι βρίσκονται στα 32, αμφότεροι έχουν δύο χρόνια ακόμα να απομένουν στις συμφωνίες τους, οι οποίες κοστίζουν ετησίως πάνω από 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει ο Agent Greek στο Sportime της Τρίτης, μαζί με την εφορία δηλαδή, «ένα ταλιράκι στη διετία. Ολο το θέμα με το FFP (κοινώς)». Το πρόβλημα είναι αναγνωρισμένο και δεδομένο, όμως, όπως αναρωτιέται η εφημερίδα «άκρη πως θα βρεθεί;».

Τι σκέφτεται ο Φερέιρα

Για τον σημερινό αγώνα, οι ανέτοιμοι Βιεϊρίνια και Πέλκας βρίσκονται στην αποστολή, ενώ όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του sport24.gr, είναι ανοικτό ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με τριάδα στα χαφ. Αυτά είναι και τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Αμπέλ Φερέιρα για τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μια αλλαγή και μάλιστα σημαντική για την τακτική που θα ακολουθήσει ο «Δικέφαλος» για να υπερασπιστεί το μικρό προβάδισμα που πήρε με το 3-2 στην Τούμπα. Αυτή θα έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής με την παρουσία 3 χαφ και τον Εσίτι σε ρόλο κόφτη. Ένα σχήμα που δεν έχει δοκιμαστεί ξανά από τον ΠΑΟΚ.

Σε κάποιους αγώνες υπήρχε τριάδα στη μεσαία γραμμή αλλά με δύο «οκτάρια» και ένα δεκάρι και όχι με κλασσικό κόφτη. Αν επιλεγεί ένα τέτοιο σχήμα με Εσίτι, Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο στα χαφ θα είναι μια κίνηση από τον Αμπέλ Φερέιρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την τριάδα των μέσων του Ολυμπιακού που πήρε το κέντρο και στα δύο ντέρμπι πρωταθλήματος που έγιναν στην Τούμπα. Από εκεί πέρα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες στα μετόπισθεν, με Πασχάλακη στο τέρμα και τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη στην άμυνα. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Άκπομ πλαισιωμένος από τους Μπίσεσβαρ και Λημνιό και θα αναζητείται ένας ακόμη μεσοεπιθετικός στην περίπτωση που θα προτιμηθεί σχήμα με δύο και όχι τρεις κεντρικούς μέσους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments