Ελλάδα

Πιερία αρματαγωγό: Σε beach bar έκανε την εμφάνισή του πολεμικό πλοίο

Πιερία αρματαγωγό: Σε beach bar έκανε την εμφάνισή του πολεμικό πλοίο
Πιερία αρματαγωγό: Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι σε beach bar στο Λιτόχωρο είδαν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο να φτάνει στην ακτή.

Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι σε beach bar στο Λιτόχωρο είδαν σήμερα το πρωί ένα αρματαγωγό πλοίο να φτάνει σχεδόν μέχρι τις ξαπλώστρες του μαγαζιού τους. Προφανώς επρόκειτο για στρατιωτική άσκηση, για την οποία οι εργαζόμενοι και λουόμενοι δεν ήταν ενήμεροι. Εκτός από το αρματαγωγό πλοίο η παραλία γέμισε ξαφνικά με άντρες του Λιμενικού Σώματος, που ήταν εκεί για να επιτηρήσουν την παραλία, όπως αναφέρει το Flash.gr

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, διεξήχθη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NΑΤΟ Maritime Group Two (SNMG2)», στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης. Το «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176», προφανώς έκανε βυθομετρήσεις ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει απόβαση στην συγκεκριμένη παραλία, στο πλαίσιο της άσκησης που είναι σε εξέλιξη.

Το γεγονός αυτό δεν ήταν όμως αρκετό για να μην ξαφνιάσει όσους βρέθηκαν εκείνη την ώρα εκεί. Παράλληλα με τους άντρες του Λιμενικόυ που ήρθαν στην παραλία, ο αρματαγωγό ήταν στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση. Ξαφνικά, το πλοίο άρχισε να πλέει προς την παραλία, φτάνοντας μέχρι τον αιγιαλό δίπλα στις ξαπλώστρες. Το συμβάν έγινε νωρίς το πρωί, πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι πελάτες. Τα στελέχη του Λιμενικού από την ακτή και οι ναύτες πάνω στο πλοίο είχαν για 15 λεπτά της ώρας διάλογο, κάνοντας παράλληλα μετρήσεις. Λίγο αργότερα, το αρματαγωγό αποχώρησε από το σημείο.. Οι φωτογραφίες πάντως είναι συγκλονιστικές με ένα πολεμικό πλοίο σε beach bar.

Λίγα λόγια για το σκάφος του «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176»

Το σκάφος του «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176» καθελκύσθηκε στις 5 Ιουλίου 1990 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 26 Φεβρουαρίου 1999, με πρώτο κυβερνήτη τον Αντχο Κ. Κοκολάκη ΠΝ και είναι ένα από τα πέντε Α/Γ τα οποία κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από παραγγελία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Το αρματαγωγό Λήμνος είναι το δεύτερο κατά σειρά πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, το οποίο φέρει το όνομα Λήμνος. Πρώτο ήταν το θωρηκτό Λήμνος, το οποίο έλαβε αυτό το όνομα σε ανάμνηση της νικηφόρας ναυμαχίας της Λήμνου της 5ης Ιανουαρίου 1913, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να κριθεί οριστικά η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο πέλαγος.

Διαστάσεις: 116/15,3/3,4 μέτρα Εκτόπισμα: 4.400 τόνους Πρόωση: 2 Wartsila 16V25 diesel 10000hp Ταχύτητα: 16 κόμβοι Πλήρωμα: 120 Οπλισμός:

1 πυροβόλο OTO Melara 76/62, 2 δίδυμα αντιαερoπορικά BOFORS 40L/70, 2 αντιαερπορικά πυροβόλα Rheinmetall 20 χιλ. Μεταφορική ικανότητα:

22 άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς, 287 άνδρες και δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments