Διεθνή

Κορωνοϊός τρίδυμα Μεξικό: Θετικά στον ιό τα μωράκια – Αρνητικοί οι γονείς τους

Κορωνοϊός τρίδυμα Μεξικό: Θετικά στον ιό τα μωράκια – Αρνητικοί οι γονείς τους
Κορωνοϊός τρίδυμα Μεξικό: Ερωτηματικό προκαλεί πως νεογέννητα τρίδυμα είναι θετικά στον ιό, ενώ αρνητικοί είναι οι γονείς τους στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Οι επιστήμονες στο Μεξικό αναρωτιούνται πώς νεογέννητα τρίδυμα είναι θετικά στον ιό, ενώ αρνητικοί είναι οι γονείς τους στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, μάλιστα, χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «ανήκουστο».

Τα τρίδυμα, ένα κορίτσι και δύο αγόρια, υποβλήθηκαν σε εξέταση για την ασθένεια Covid-19 μόλις τέσσερις ώρες μετά τη γέννησή τους, στους 7-1/2 μήνες της κύησης την περασμένη εβδομάδα, στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, στο κεντρικό Μεξικό. Αρχικά, οι Αρχές θεώρησαν πως η μητέρα είναι ασυμπτωματικός φορέας της νόσου και έτσι θα μετέδωσε τον ιό στα μωράκια της. Αργότερα, ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν πως ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας είχαν προσβληθεί.

«Τα αποτελέσματα των γονέων βγήκαν αρνητικά, κάτι που τραβά την προσοχή μας», δήλωσε η Μόνικα Ρανχέλ, υπουργός Υγείας στην περιφερειακή κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες. «Ζητήσαμε μια ομάδα ειδικών να ερευνήσει την υπόθεση».

Η κατάσταση της υγείας δύο εκ των βρεφών, που γεννήθηκαν τη 17η Ιουνίου, είναι καλή και δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της COVID-19, είπαν οι γιατροί που τα φροντίζουν, ενώ το τρίτο έχει πνευμονία, όμως βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Τα μωρά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο. Το Μεξικό έχει καταγράψει περισσότερα από 190.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 23.377 θανάτους.

Ο παγκόσμιος απολογισμός μέχρι σήμερα

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 478.818 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνιση του ιού στη Γουχάν της Κίνας, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών μέχρι σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Περισσότεροι από 9.326.400 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 4.574.300 θεωρούνται θεραπευμένοι. Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο που οφειλόταν στον κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, με 121.662 θανάτους σε 2.364.874 κρούσματα. Τουλάχιστον 647.548 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί. Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία με 52.645 νεκρούς (1.145.906 κρούσματα), το Ηνωμένο Βασίλειο με 43.081 νεκρούς (306.862 κρούσματα), η Ιταλία με 34.644 νεκρούς (239.410 κρούσματα), και η Γαλλία με 29.731 νεκρούς (197.755 κρούσματα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments