Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου για λιποθυμία 9χρονης: Tο γεγονός εκθέτει την κυβέρνηση

Έφη Αχτσιόγλου για λιποθυμία 9χρονης: Tο γεγονός εκθέτει την κυβέρνηση
Έφη Αχτσιόγλου για λιποθυμία 9χρονης: Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην λιποθυμία της 9χρονης στη Ρόδο ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.
Έφη Αχτσιόγλου για λιποθυμία 9χρονης: Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην λιποθυμία της 9χρονης στη Ρόδο ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Η λιποθυμία της εννιάχρονης κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη, μαρτυρά με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Κυρίως όμως ξεγυμνώνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για τους χειρισμούς της στην αγορά εργασίας και την οικονομία» αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το συγκεκριμένο γεγονός «καθιστά φανερό ακόμη και στους πιο φανατικά υπέρμαχους της δήθεν κανονικότητας της ΝΔ, ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αγνοούν επιδεικτικά τεράστια τμήματα της κοινωνίας, τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση. Πάρα τις επικοινωνιακές φούσκες, τα μέτρα του υπουργείου εργασίας αφήνουν εντελώς στον αέρα τους εποχικούς εργαζόμενους».

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία αλλά κυρίως για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, θα κάλυπταν σημαντικά τις ανάγκες των εποχικά εργαζομένων και των οικογενειών τους και θα τους επέτρεπαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην συνδιαλέγεται με τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, να τους θεωρεί αόρατους, να αγνοεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, να επαίρεται και να κομπάζει.

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έφτασε στο σημείο να λέει σήμερα ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (!) δεν έχει και δεν μπορεί να έχει εικόνα για όλα αυτά. Η απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματική ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, προκαλεί. Αόρατοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν, ούτε αόρατες ζωές» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

Ράγισαν καρδιές τα λόγια της 9χρονης – «Μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;»

Η είδηση πως ένα κοριτσάκι 9χρονών λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο, έχει συγκλονίσει. Η μητέρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αποκάλυψε τι της είπε η κόρης.«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. «Το παιδί λέει μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;», είπε η κ. Μαρία στην εκπομπή Live News του ΜEGA.

Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες από τον κορονοϊό και τίποτα άλλο. Στη συνέχεια η μητέρα είπε: «Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες.

Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς». «Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments