Αθλητισμός

Λίβερπουλ πρωτάθλημα: Ολονύχτιο party για την επιστροφή στην κορυφή

Λίβερπουλ πρωτάθλημα: Ολονύχτιο party για την επιστροφή στην κορυφή
Λίβερπουλ πρωτάθλημα: Η Μάντσεστερ Σίτι δεν πήρε τη νίκη στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι και έτσι η Λίβερπουλ έγινε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φίλοι της Λίβερπουλ μετά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τριάντα χρόνια προσμονής ήταν πολλά κι έτσι δεν μπορούσε κανείς να τους εμποδίσει να βγουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Ακόμα κι ο κορονοϊός δεν ήταν αρκετός. Χιλιάδες φίλοι της αρμάδας του Γιούργκεν Κλόπ έστησαν το δικό τους γλέντι για τους «κόκκινους».

Χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο Ανφιλντ και πανηγύρισαν την επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου και τραγούδησαν τον διάσημο ύμνο του συλλόγου «You Never Walk Alone».  Εκτός από το γήπεδο όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης γέμισαν κόσμο με την πόλη να φωταγωγείται! Οι παίκτες του Λίβερπουλ παρακολούθησαν όλοι μαζί τον αγώνα της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα ξενοδοχείο και γιόρτασαν την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

Ξέσπασε σε κλάματα ο Γιούργκεν Κλοπ

Με δάκρυα στα μάτια ο πρωτομάστορας της Λίβερπουλ έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως πρωταθλητής. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και ταυτόχρονα έδειξε το μεγαλείο του. Σ’ αυτές τις στιγμές χαράς, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στις παλιές δόξες των «κόκκινων»! «Είναι εκπληκτικό να κατακτάς το πρωτάθλημα με αυτό τον σύλλογο. Είναι για σένα Κένι (σ.σ. Νταγκλίς) που ήσουν δίπλα στα παιδιά και για τον Στίβι (σ.σ.Τζέραρντ) που ξέρω ότι προσπάθησε να τα καταφέρει στην εποχή του και πανηγυρίζει που το πετύχαμε εμείς τώρα» τόνισε αρχικά ο Κλοπ και πρόσθεσε:

«Νιώθω ανακούφιση μετά τους τρεις μήνες διακοπής, δεν ξέραμε πώς θα επιστρέψουμε. Απόψε είναι για όλο τον κόσμο, μείνετε σπίτι να πανηγυρίσετε, όλοι μαζί θα το πανηγυρίσουμε. Είμαι περήφανος για όλο το τιμ μου. Ηταν ένα τρομερό ταξίδι από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Είδαμε όλοι μαζί το παιχνίδι με τους παίκτες, θα το απολαύσουμε σήμερα, είναι περισσότερο απ’ ότι θα μπορούσα να ονειρευτώ» είπε μεταξύ άλλων ο Κλοπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οδηγώντας την Λίβερπουλ στην εξασφάλιση του τίτλου στην αγγλική Premier League, ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής που κέρδισε το αγγλικό πρωτάθλημα , το οποίο ξεκίνησε την διαδρομή του το 1888. Συνολικά ο Κλοπ, έχει κερδίσει τρεις εθνικούς τίτλους, αφού ήδη έχει κατακτήσει με την Ντόρτμουντ, στις σεζόν του 2010 -11 και 2011-12.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments