Αθλητισμός

Ολυμπιακός – ΑΕΚ τελικός: Οι σκέψεις για την έδρα του μεγάλου παιχνιδιού

Ολυμπιακός – ΑΕΚ τελικός: Οι σκέψεις για την έδρα του μεγάλου παιχνιδιού
Ολυμπιακός - ΑΕΚ τελικός: Οι πρώτες σκέψεις και οι συζητήσεις για την έδρα του μεγάλου τελικού Κυπέλλου.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, ολοκληρώθηκαν οι δεύτεροι ημιτελικοί Κυπέλλου. Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού. Αυτό είναι Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε τελικό μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη παρουσία της Ένωσης σε τελικό. Από τη στιγμή που έγιναν γνωστοί οι φιναλίστ ξεκίνησε η κουβέντα για την έδρα που θα γίνει το παιχνίδι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε όποιος γήπεδο και αν γίνει το παιχνίδι δύσκολα θα γίνει με παρουσία κόσμου.

Η πρώτη επιλογή στο μυαλό πολλών είναι το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η δομή του είναι τέτοια που μπορούν να κρατηθούν οι αποστάσεις χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Ωστόσο σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου ο τελικός δεν μπορεί να γίνει σε γήπεδο που αποτελεί την έδρα ενός εκ των δυο φιναλίστ. Αυτό σημαίνει ότι θεωριτικά το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να φυλοξενήσει το παιχνίδι. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το Γήπεδο Καραϊσκάκη που ο Ολυμπιακός φέρεται να το πρότεινε σαν λύση.

Οι σκέψεις για τον τελικό

Όπως αναφέρει με σημερινό της ρεπορτάζ η «Live Sport», για να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη και των δύο ομάδων, καθώς το Στάδιο χρησιμοποιείται από την ΑΕΚ ως έδρα των «κιτρινόμαυρων» και σύμφωνα με την προκήρυξη, ο τελικός δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί σε έδρα φιναλίστ.Για αυτό τον λόγο, εντός Ομοσπονδίας έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα εναλλακτικά πλάνα, σύμφωνα με τα οποία έρχονται στο προσκήνιο το γήπεδο του Ατρόμητου στο Περιστέρι και το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Την προσεχή Δευτέρα (29/6) θα συνεδριάσει η υποεπιτροπή της ΕΠΟ και εκεί θα φανούν οι πρώτες ενδείξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά που οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες είχε γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Και τότε το παιχνίδι είχε γίνει χωρίς κόσμο, αλλά αυτή η απόφαση είχε παρθεί υπό τον φόβο των επεισοδίων. Πρέπει να τονίσουμε ότι και ο περσινός τελικός έγινε χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments