Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς σε αεροδρόμια: Ξεκινά σήμερα τις επισκέψεις σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Νίκος Χαρδαλιάς σε αεροδρόμια: Ξεκινά σήμερα τις επισκέψεις σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας
Νίκος Χαρδαλιάς σε αεροδρόμια: Από σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα επισκεφθεί 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού. Πρώτοι σταθμοί Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα.

Ενόψει της  επαναλειτουργίας των πτήσεων του εξωτερικού την 1η Ιουλίου και του πλήρους ανοίγματος του τουρισμού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με απώτερο σκοπό να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές. Ο κ. Χαρδαλιάς θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ) για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων ενώ θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ (δήμων και περιφερειών) της κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ) για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων. Εξάλλου, θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ (δήμων και περιφερειών) της κάθε περιοχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υφυπουργού που ξεκινά από σήμερα στις 08:30 από τη Ζάκυνθο 

  • Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρίσκεται:  Ζάκυνθο (08:30), Κεφαλονιά (10:15), Κέρκυρα (12:15), Ιωάννινα (15:00), Καλαμάτα (18:00).
  • Το Σάββατο 27 Ιουνίου: Κύθηρα (10:00), Χανιά (12:00), Ηράκλειο (16:30).
  • Την Κυριακή 28 Iουνίου: Κάρπαθο (08:00), Ρόδο (09:45), Κω (13:00), Σάμο (15:15), Χίο (17:30), Μυτιλήνη (19:15).
  • Τη Δευτέρα 29 Iουνίου: Λήμνο (08:00), Καβάλα (10:00), Σκιάθο (12:00), Σκύρο (15:45).

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα επισκεφθεί την Κυριακή 28/6 και τη Δευτέρα 29/6 τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου σε πτήσεις εξωτερικού και δη της Αράξου, του Ακτίου, της Αγχιάλου, της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης για τον ίδιο σκοπό.

Yγειονομικά κλιμάκια

Ταυτόχρονα εν όψει του ανοίγματος των αεροδρομίων προς πτήσεις του εξωτερικού θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοιό στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού. Ο ΕΟΔΥ θα έχει την ευθύνη για τους ελέγχους στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments