Οικονομία

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη διάρκεια της καραντίνας

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη διάρκεια της καραντίνας
ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη διάρκεια της καραντίνας αλλά μειώθηκαν οι καταθέσεις του Δημοσίου.

Η αύξηση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνεχίστηκε στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας.

Οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 1,717 δισεκατομμύρια ευρώ

Όπως αναφέρεται, για τον μήνα Μάιο, οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 1,717 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,429 δισεκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα για δεύτερο συνεχή μήνα μειώθηκαν οι καταθέσεις του Δημοσίου καθώς τον Μάιο παρατηρήθηκε εκροή 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι έναντι εκροής 4,112 δισεκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση παρουσίασαν και οι καταθέσεις των επιχειρήσεων

Όσο αφορά στις καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αύξηση κατά 1,523 δισεκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν τον Μάιο του 2020 οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 125 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 194 εκατομμύρια ευρώ έναντι αύξησης κατά 1,554 δισεκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Πώς μοιράστηκαν τα χρήματα των δανείων;

Όπως δημοσιεύεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, στα δάνεια σύμφωνα με τα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων, τον Μάιο του 2020, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων που υπήχθησαν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής καταβολής δόσεων ανήλθε σε 14,888 δισεκατομμύρια ευρώ. Πιο αναλυτικά, τα δάνεια αυτά αφορούν:

  • σε στεγαστικά δάνεια (7,719 δισεκατομμύρια ευρώ),
  • σε δάνεια προς επιχειρήσεις (4,358 δισεκατομμύρια ευρώ),
  • σε καταναλωτικά δάνεια (1,531 δισεκατομμύρια ευρώ),
  • σε δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις (1,277 εκατομμύρια ευρώ) και
  • σε λοιπά δάνεια προς νοικοκυριά (3 εκατομμύρια ευρώ).

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης αυξήθηκε 

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα τον Μάιο του 2020, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης αυξήθηκε σε 0,7% από 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 356 εκατομμύρια ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 74 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2,681 δισεκατομμύρια ευρώ

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Μάιο του 2020, ήταν θετική κατά 2,681 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2,585 δισεκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε σε 22,4% από 12% τον προηγούμενο μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments