Πολιτική

Έξαλλος με Μητσοτάκη ο Σαμαράς για τον Ερντογάν

Έξαλλος με Μητσοτάκη ο Σαμαράς για τον Ερντογάν
Ο πρώην πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αντιμετώπιση των Τούρκων.

Τη δική του θέση απέναντι σε όσους εισηγούνται στον πρωθυπουργό να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εμφανίζεται απογοητευμένος από τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πριν από μερικά 24ωρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο. Σε συνέντευξή στην εφημερίδα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι υπο τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να ανοίξει ένας διάλογος με την Τουρκία, σαν αυτό που προσπαθεί να ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Διάολογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς” διαμηνύει στη συνέντυεξή του, ενώ εμφανίζεται αντίθετος και στην προοπτική μιας προσφυγής στη Χάγη, στη βάση ενός «συνυποσχετικού» που θα παρακάμπτει – όπως αναφέρει – το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνεται, το βασικό όπλο της χώρα μας είναι, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, να κινηθούμε αποτρεπτικά και να πείσουμε την Τουρκία ότι, εάν έμπρακτα παραβιάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, «είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα». Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς επικροτεί την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ο οποίος είχε πει ότι: “όποιος πατήσει σε ελληνικό έδαφος πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος είναι”.

Ενώ για τον διάλογο με την Τουρκία ο κ. Σαμαράς εξήγησε στη συνέντευξη του: “Κοιτάξτε, δεν έχουμε απέναντί μας έναν «καλοπροαίρετο γείτονα» που ζητάει να διευθετήσουμε τις πάγιες διαφορές μας. Έχουμε έναν επιθετικό γείτονα που θέτει συνεχώς νέα ζητήματα και προχωρά σε έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε προκλητικές κινήσεις αναθεωρητισμού – επεκτατισμού εις βάρος μας”.

Παράλληλα στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό, όταν σε ερώτηση που του γίνεται για την ανακήρυξη ΑΟΖ απαντά λέγοντας ότι πριν την τριμερή με Κύπρο και Ισραήλ ” οι προκλήσεις της Τουρκίας μειώθηκαν στο ελάχιστο. Στο ελάχιστο! Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει. Έτσι; Βλέπετε, εγώ δεν συζητάω γενικώς και θεωρητικώς περί αποτροπής. Την εφάρμοσα στην πράξη! Και δούλεψε…” είπε.

Το θέμα που δημιουργείται είναι ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την κίνηση του πρωθυπουργού να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, αλλά και με όλους εκείνους που εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό αυτή την επικοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments