Αθλητισμός

Φριντέτ Παναθηναϊκός: Τι ισχύει για τον Αμερικανό σουτέρ και το «τριφύλλι»

Φριντέτ Παναθηναϊκός: Τι ισχύει για τον Αμερικανό σουτέρ και το «τριφύλλι»
Φριντέτ Παναθηναϊκός: Ο Αμερικανός σουτέρ δεν αναμένεται να συνεχίσει στο «τριφύλλι», αλλά το «διαζύγιο» δεν έχει βγει ακόμα.

Ο Τζίμερ Φριντέτ ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες συστάσεις, αλλά δεν κατάφερε να κάνει όσα μπορούσε. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε μια ομάδα. Τι θα γίνει, όμως, με την περίπτωσή του για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με το newspao.gr, πολύπλοκη τείνει να γίνει η υπόθεση της αποδέσμευσης του Αμερικανού «μπόμπερ» από τον Παναθηναϊκό. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει ακόμη «διαζύγιο» ανάμεσα στις δυο πλευρές με το «τριφύλλι» να έχει κλείσει ήδη τον αντικαταστάτη του στο 1/6 του συμβολαίου του Αμερικανού σουτέρ. Αυτό που «βαραίνει» τον σύλλογο είναι αναμφισβήτητα οι υψηλές αποδοχές του Φριντέτ, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Υπάρχει η επιλογή για Κίνα ή NBA, οπότε, εκφράζεται και από την πλευρά του παίκτη η αισιοδοξία πως η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος και για τις δύο πλευρές.

Δυο λόγια για τον Τζίμερ Φριντέτ

Ο Φριντέτ γεννήθηκε στο Γκλενς Φολς της Νέας Υόρκης από τους Αλ και Κέι Φρεντέτ και ήταν ο νεότερος από τα τρία παιδιά. Η μητέρα του ήθελε να τον ονομάσει κάτι μοναδικό και του έδωσε το όνομα «Τζίμερ».

Από την πρώιμη του παιδική ηλικία, ο Φριντέτ έδειξε ασυνήθιστη αφοσίωση στον αθλητισμό. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τι Τζέι, θυμάται: «Ήταν ο πιο αποφασιστικός, ανταγωνιστικός τετράχρονος που είχα δει ποτέ». Ο Τι Τζέι τον βοήθησε να προπονηθεί για την μπασκετική σταδιοδρομία του πριν από το νηπιαγωγείο. Συχνά έπαιζε με τον Τι Τζέι, επτά χρόνια μεγαλύτερο του και τους φίλους του Τι Τζέι στο γήπεδο της πίσω αυλής του σπιτιού της οικογένειας. Ο Φριντέτ μπορούσε να σημειώσει τρίποντα στην ηλικία των 5 ετών και ανέπτυξε κινήσεις για να μπορεί να περνάει τους μεγαλύτερους αντιπάλους του.

Ο Τι Τζέι θυμάται επίσης ότι ο αδελφός του «ήθελα να βρίσκει τρόπους να κερδίζει, ακόμα κι αν μειονεκτούσε σωματικά. Από τη στιγμή που ήταν 10 ετών, έλεγα σε όλους ότι πρόκειται να παίξει στο NBA».

Άλλα μέλη της οικογένειας βοήθησαν τον Φριντέτ στην ανάπτυξή του. Ο πατέρας του, οικονομικός σύμβουλος, τον εισήγαγε σε αγώνες μονού εναντίον ενηλίκων στην ηλικία των 8 ετών. Καθώς ο Φρεντέτ αναπτυσσόταν, ο πατέρας του τον πήρε σε περιστασιακά οδικά ταξίδια στο Χάρτφορντ και τη Νέα Υόρκη για πιο έντονο ανταγωνισμό και επίσης βοήθησε στην προπόνηση των σχολικών ομάδων του. Η μητέρα του του επέτρεψε να ντριμπλάρει με τη μπάλα σε όλο το σπίτι και ακόμη έφτιαξε έναν ειδικό χώρο στο υπόγειο τους. Ο αδελφός του, Λι Ταφτ, ένας προσωπικός γυμναστής που τώρα λειτουργεί σχολείο προπόνησης ταχύτητας στην Ινδιανάπολη, τον ξεκίνησε με ασκήσεις τρεξίματος στην ηλικία των 5 ετών και εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον Φριντέτ.

Φέτος, ο Φριντέτ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Euroleague είχε, σε 21 λεπτά συμμετοχής, 12.9 πόντους με 52.5% στα δίποντα, 41.7% στα τρίποντα και 95.5% στις βολές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments