Ελλάδα

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: «Στα «κόκκινα» η κίνηση στο Σύνταγμα

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: «Στα «κόκκινα» η κίνηση στο Σύνταγμα
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πως εξελίσσεται η πρώτη καθημερινή μέρα στο κέντρο της πόλης μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πως εξελίσσεται η πρώτη καθημερινή μέρα στο κέντρο της πόλης μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εργασίες πέριξ της Πλατείας Συντάγματος. Πρόκειται φυσικά για τις αλλαγές που γίνονται στην Αθήνα στο πλαίσιο του Μεγάλο Περιπάτου. Μετά την διαμόρφωση του δρόμου στην Πανεπιστημίου πήρε σειρά το Σύνταγμα. Η σημερινή ημέρα είναι ένα δυνατό τεστ για το πως θα ανταποκριθούν οι οδηγοί στις μεγάλες αλλαγές σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανέκαθεν οι δρόμοι κάτω από την πλατεία Συντάγματος είναι πιο στενοί από το κανονικό.

Η άτυπη πιάτσα ταξί καταλάμβανε μια λωρίδα του δρόμου. Πλέον τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα καθώς οι διαθέσιμες λωρίδες για την κίνηση των οχημάτων είναι πλέον μόνο τρεις.Πλέον από σήμερα Δευτέρα και εις το εξής, η διέλευση στο κομμάτι ανάμεσα στην Καραγιώργη Σερβίας και την Μητροπόλεως είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ήδη οι άνθρωποι του Δήμου έχουν βάζει το δρόμο με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, ενώ ήδη οι στάσεις των λεοφωρείων έχουν μεταφερθεί μερικά μέτρα πιο μπροστά.

Τι γίνεται αυτή την ώρα στην Αθήνα

Από το πρωί της Δευτέρας η κίνηση στους δρόμους του κέντρου είναι αυξημένη. Από τους χάρτες της Google μπορεί κανείς να δει εύκολα ότι η κίνηση έχει χτυπήσει «κόκκινο». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, ενώ η κίνηση είναι αυξημένη στην Πανεπηστημίου, αλλά και στην Σταδίου από Ομόνοια προς Σύνταγμα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Μεσογείων, στην Αλεξάνδρας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και στην Ποσειδώνος στο δέλτα Φαλήρου όπου και γίνονται έργα, αλλά και στη λεωφόρο Κηφισού από το ύψος της Ακαδημίας Πλάτωνος μέχρι το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και στα δύο ρεύματα.

Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση τωνοδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
  • Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

  • Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
  • Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments