Κόσμος

Amazon κορωνοϊός: Απεργούν οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής στη Γερμανία μετά από αύξηση των κρουσμάτων

Amazon κορωνοϊός: Απεργούν οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής στη Γερμανία μετά από αύξηση των κρουσμάτων
Amazon κορωνοϊός: Σε απεργία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της εταιρίας στη Γερμανία μετά από αύξηση των κρουσμάτων στις αποθήκες. Το σωματείο κατηγορεί την εταιρία για ελλιπή μέτρα προστασίας από τον ιό.
Amazon κορωνοϊός: Σε απεργία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της εταιρίας στη Γερμανία μετά από αύξηση των κρουσμάτων στις αποθήκες. Το σωματείο κατηγορεί την εταιρία για ελλιπή μέτρα προστασίας από τον ιό.

Με απεργία είναι αντιμέτωπη η Amazon στη Γερμανία, καθώς οι 2.000 εργαζόμενοι στην αποθήκη του μεγαλύτερου κέντρου διανομής της εταιρίας διαμαρτύρονται για τα ελλειπή μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Η αύξηση των κρουσμάτων σε δύο από τα κέντρα διανομής προκάλεσε ένταση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας με το σωματείο να καλεί σε διήμερη απεργία. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους στον χώρο εργασίας και κατηγορούν την εταιρία ότι δεν φρόντισε για τα κατάλληλα μέτρα.

40 κρούσματα

Οι εργαζόμενοι  σε έξι εγκαταστάσεις της Amazon δεν πήγαν στη δουλειά τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με το σωματείο Verdi, το οποίο ζήτησε από την εταιρεία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αιτήματα καλύτερες υγειονομικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού αλλά και καλύτερους μισθούς. Η απεργία, η οποία σύμφωνα με την ένωση θα διαρκέσει «τουλάχιστον» δύο ημέρες, έρχεται λίγο μετά από την αποκάλυψη ότι 40 εργαζόμενοι της Amazon σε δύο κέντρα διανομής στην γερμανική πόλη Bad Hersfeld είναι θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το newmoney.gr η πόλη, έχει το μεγαλύτερο κέντρο διανομής της Amazon στη Γερμανία με περίπου 2.800 εργαζόμενους ενώ υπάρχει και δεύτερο μικρότερο κέντρο διανομής εντός της πόλης με 800 άτομα. Περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, είχε λάβει χώρα, νωρίτερα, η είδηση για κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρέατος.

Τι υποστηρίζει το σωματείο

Το σωματείο των εργαζομένων έχει ασκήσει δριμύα κριτική στην Amazon για το ότι δεν έχει επιβραδύνει τους στόχους της παραγωγής για τους εργαζόμενους που φορούν μάσκες προσώπου, καθώς οι μάσκες θα μπορούσαν να δυσκολεύουν την αναπνοή για τον χρήστη τους. Επιπλέον το σωματείο υποστήριξε ότι η πολιτική της Amazon να ελέγχει μόνο εάν οι εργαζόμενοι έχουν αρρωστήσει, αλλά όχι σε ποιες και πόσες βάρδιες εργάστηκαν, γεγονός που αφήνει το  προσωπικό ακάλυπτο στον κίνδυνο.

«Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ένα κέντρο διανομής», δήλωσε ο Andre Scheer, συνδικαλιστής γραμματέας του Verdi. Από την έναρξη της πανδημίας, η Amazon έχει αντιμετωπίσει διαμαρτυρίες και απεργίες στις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Γαλλία, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα ανεπαρκή μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.

Η Amazon δεν απάντησε στις καταγγελίες

Η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει το γεγονός. Το μόνο που είπε είναι ότι οι απεργίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεάσει τις παραγγελίες στη Γερμανία και ότι έχει παραγγείλει 21 εκατομμύρια ζευγάρια γαντιών και 19 εκατομμύρια μάσκες και ασπίδες προσώπου ως μέρος των προφυλάξεων ασφαλείας για τους εργαζόμενους στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι η κόντρα μεταξύ Verdi και Amazon κρατάει χρόνια, καθώς το συνδικαλιστικό όργανο απαιτεί να υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις για τα άτομα που δουλεύουν στη λιανική και στην αλληλογραφία. «Η Amazon απορρίπτει όλες τις συλλογικές συμβάσεις και αρνείται να διαπραγματευτεί με συνδικάτα, επομένως αρνούνται επίσης να διαπραγματευτούν για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια στην εργασία», δήλωσε Scheer.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments