Ελλάδα

Κίνηση στους δρόμους τώρα live: Μποτιλιάρισμα για δεύτερη φορά στον Κηφισό

Κίνηση στους δρόμους τώρα live: Μποτιλιάρισμα για δεύτερη φορά στον Κηφισό
Κίνηση στους δρόμους τώρα live: Μποτιλιάρισμα για δεύτερη φορά σήμερα στον Κηφισό - Δείτε εικόνα της κίνησης.

Χαμός στον Κηφισό το μεσημέρι της Τρίτης για δεύτερη φορά μέσα στην μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο ρεύμα προς Λαμία, από χαμηλά στο ύψος του Μοσχάτου μέχρι και τη Νέα Χαλκηδόνα. Ο λόγος του μποτιλιαρίσματος είναι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας, η σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ στο ύψος της Αχαρνών.

Το πρωί αντίστοιχη ταλαιπωρία περίμενε τους Αθηναίους καθώς υπήρχε ξανά πρόβλημα με την κίνηση στον Κηφισό. Συγκεκριμένα ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν  από το Αιγάλεω μέχρι και το ύψος της Μεταμόρφωσης και στα δύο ρεύματα με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στο ρεύμα της ανόδου.

Εκτός από τον Κηφισό, μεγάλα προβλήματα υπήρξαν και στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Κηφησίας και στην Αλεξάνδρας. Αυτές τις μέρες και το κέντρο είναι επιβαρυμένο μέχρι να συνηθίσουν οι οδηγοί τις αλλαγές λόγω του Μεγάλου Περίπατου.

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
  • Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

  • Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
  • Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments