Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα: 8.724 τεστ για τον κορωνοϊό στις σαράντα πύλες εισόδου της χώρας

Τουρισμός Ελλάδα: 8.724 τεστ για τον κορωνοϊό στις σαράντα πύλες εισόδου της χώρας
Τουρισμός Ελλάδα: Αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου μπαίνουμε σε μια νέα φάση, καθώς η χώρα ανοίγει τα σύνορα με 40 πύλες εισόδου να ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες μετά την εξασθένηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια μεγάλη αλλαγή αναμένεται να υπάρξει από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου, καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποοδεχθεί τουρίστες και ταξιδιώτες μετά την απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, καθημερινά, θα διεξάγονται 8.724 δειγματοληπτικά τεστ, σε αεροδρόμια, σε λιμάνια και σε χερσαία σύνορα. Μάλιστα, όταν ανοίξουν και οι 40 πύλες εισόδου στη χώρα μας τα δειγματοληπτικά τεστ θα αυξηθούν στα 12.000. Παράλληλα, οι έλεγχοι θα γίνονται σε 24ωρη βάση.

Όσον αφορά τους ελεγκτές, είκοσι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δέκα θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και λιγότεροι θα βρίσκονται στα πιο μικρά αεροδρόμια της χώρας.

Καθημερινά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνονται 1.200 έλεγχοι ημερησίως, στο Ηράκλειο 825, στα Χανιά 275, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 500, ενώ τέλος σε Μύκονο και Σαντορίνη θα γίνονται 150 έλεγχοι. Οι παραπάνω αριθμοί προκύπτουν με βάση έναν αλγόριθμο καθώς και με βάση τις αφίξεις που είχαμε στη χώρα την περσινή τουριστική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, στα χερσαία σύνορα και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, θα γίνονται 1.029 έλεγχοι, ενώ στο λιμάνι της Πάτρας 39. Βασικός σύμμαχος θα είναι το QR code και έτσι θα εξετάζονται οι πιο επικίνδυνες και πιο στοχευμένες αφίξεις. Παράλληλα, το αποτέλεσμα θα γίνεται γνωστό μέσα σε 24 ώρες και για τον λόγο αυτό, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία τους.

40 πτήσεις περιμένουν την Τετάρτη στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κρήτη, Ευτυχία Πενταράκη, οι αφίξεις που περιμένουν αύριο Τετάρτη στα αεροδρόμια της Κρήτης θυμίζουν Απρίλιο. Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο των Χανίων πρόκειται να προσγειωθούν 11 αεροσκάφη (πέρυσι την ίδια μέρα είχαν προσγειωθεί 27), στου Ηρακλείου θα είναι 35 με 40 (την ίδια μέρα πέρυσι ήταν 160). Όσον αφορά τους επιβάτες που αναμένονται αυτοί θα είναι 1.000 στα Χανιά (πέρυσι την ίδια μέρα ήταν 4.000), ενώ η τελευταία πτήση αναμένεται στις έντεκα το βράδυ από τις Σκανδιναβικές χώρες. Ακόμη 4.000 – 5.000 αναμένονται στο Ηράκλειο (πάνω από 12.000 ήταν οι επιβάτες πέρυσι).

Τις τελευταίες ώρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν την υποδοχή των τουριστών. Οι επιβάτες που έχουν επιλεγεί για να κάνουν το τεστ, λίγο πριν πάρουν τις αποσκευές τους θα πρέπει να κάθονται σε τετράδες. Τη διενέργεια των τεστ θα κάνει ένας γιατρός του ναυτικού νοσοκομείου μαζί με τρεις βοηθούς.

Τρεις πτήσεις στη Ζάκυνθο από Τσεχία και Ολλανδία

Τεράστια είναι η διαφορά στις αφίξεις στα Επτάνησα τη φετινή χρονιά συγκριτικά με το περσινό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη στο νησί της Ζακύνθου αναμένονται τρεις πτήσεις (καμία από τη Μεγάλη Βρετανία). Η πρώτη θα είναι στις οκτώ και μισή από την Τσεχία και θα ακολουθήσουν άλλες δύο από την Ολλανδία. Την ίδια ώρα την 1η Ιουλίου 2019 στο νησί είχαν φτάσει 48 πτήσεις από το εξωτερικό.

Στην Κεφαλλονιά η μοναδική πτήση θα φτάσει από την Ιταλία στις τέσσερις και μισή το απόγευμα. Στην Κέρκυρα θα φτάσουν πτήσεις από Τσεχία, Πολωνία, Ολλανδία και Ιταλία. Η άφιξή τους θα είναι από τις επτά μέχρι τις δέκα ενώ κάποιες αναμένεται να κλείσουν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης. Η πρώτη πτήση που θα φτάσει στο νησί των Φαιάκων είναι από την Πολωνία στις πέντε και τέταρτο το πρωί. Να τονίσουμε πως τα ξενοδοχεία στα Επτάνησα είναι ανοιχτά στο 20% και το μόνο που μένει να φανεί είναι εάν και εφόσον αυτά ανοίξουν μετά τις 15 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments