Διεθνή

ISIS ναρκωτικά: Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν 84 εκατομμύρια χάπια Captagon του ισλαμικού κράτους

ISIS ναρκωτικά: Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν 84 εκατομμύρια χάπια Captagon του ισλαμικού κράτους
ISIS ναρκωτικά: Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν σε φορτηγό πλοίο 84 εκατ, χάπια Captagon που πιστεύουν ότι το ισλαμικό κράτος ήθελε να διοχετεύσουν στην Ευρώπη. Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην Κάτω Ιταλία

Μεγάλη επιτυχία για τις διωκτικές αρχές της Ιταλίας αποτελεί το γεγονός του εντοπισμού 84 εκατ. χαπιών Captagon ή αλλιώς 14 τόνων ναρκωτικών χαπιών σε κοντέινερ φορτηγού πλοίου στην Νότια Ιταλία. Οι τόνοι αμφεταμίνης είχαν προορισμό την αγορά της Ευρώπης και σύμφωνα με τις αρχές, πίσω από τις ποσότητες κρύβεται ο ISIS.

Στα χάπια αμφεταμίνης υπηρχαν χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους και ήταν επιμελώς κρυμμένα σε τρία κοντέινερ. Με την πώλησή τους οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον τζιχάντ, τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν. Η αξία των ναρκωτικών αυτών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του ISIS επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι Ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Η ιστορία του ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας. Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, […]

Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας.

Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστό έκτοτε ως «Χαλίφης Ιμπραήμ»).Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του «χαλιφάτου» μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο.

Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Αργότερα η οργάνωση ενεπλάκη και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments