Κόσμος

Pornhub: Κατηγορείται για βίντεο βιασμού- Καμπάνια για να κλείσει

Pornhub: Κατηγορείται για βίντεο βιασμού- Καμπάνια για να κλείσει
Pornhub: Πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί με αίτημα να κλείσει η πλατφόρμα. Η διαδικτυακή πρωτοβουλία κατηγορεί την ιστοσελίδα ότι πρόβαλε βίντεο βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες πήραν μέρος στη διαδικτυακή καμπάνια και υπέγραψαν το αίτημα να κλείσει το Pornhub, το οποίο κατηγορείται ότι δεν δίστασε να δημοσιεύσει βίντεο πραγματικού βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Οι πολίτες ζητάνε ακόμα οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Η ομάδα “Exodus Cry in the US”

Το ψήφισμα ξεκίνησε από μια ομάδα, με όνομα “Exodus Cry in the US”, αλλά έχει υποστηρικτές και από ακτιβιστικές οργανώσεις παγκοσμίως. «Πρόκειται για μια εταιρεία που εισπράττει εκατομμύρια σε έσοδα από διαφημίσεις και συνδρομές, αλλά δεν διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα επαλήθευσης τόσο της ηλικίας του επισκέπτη όσο και της συγκατάθεση αυτών που εμφανίζονται στο πορνογραφικό περιεχόμενο που φιλοξενεί» δήλωσε η ιδρυτής της Exodus Cry, Laila Mickelwait.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το γεγονός πως η κατηγορία “teen” είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην πλατφόρμα, υποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι τα βίντεο που αναρτώνται να ελέγχονται αν έχουν δημοσιοποιηθεί νόμιμα. Όσοι κατηγορούν την ιστοσελίδα στιγματίζουν την ανεπάρκεια της εταιρείας να διασφαλίσει το περιεχόμενο όλων των βίντεο που δημοσιεύονται. Σύμφωνα με το flash.gr, παλαιότερα  η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για δημοσιοποίηση βίντεο βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Oι καταγγελίες για παράνομο υλικό

Το Pornhub αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Μόνο το 2019, η συνολική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας ξεπέρασε τα 42 δισεκατομμύρια. Δεν έχει ουσιαστικούς περιορισμούς ηλικίας και βασίζεται στα έσοδα που εισπράττει μέσω των διαφημίσεων αλλά και των παραγωγών ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου.

Τον Οκτώβρη του 2019 ένα κορίτσι 15 ετών εξαφανίστηκε στη Φλόριντα. Λίγες μέρες αργότερα εντοπίστηκε, όμως στο μεσοδιάστημα, βίντεο στα οποία είχε καταγραφεί ο βιασμός της δημοσιεύθηκαν στο Pornhub αλλά και σε λοιπές σελίδες αντίστοιχου περιεχομένου. Το περιεχόμενο τελικά αφαιρέθηκε, ενώ ο άντρας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό αναμένεται να δικαστεί.

Τον Φεβρουάριο το BBC δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο ενός 14χρονου κοριτσιού, θύμα βιασμού, κυκλοφόρησε επίσης στην ιστοσελίδα. Μετά από μια μακροχρόνια δικαστική μάχη για την αφαίρεσή του, το βίντεο τελικά αποσύρθηκε.

Το Pornhub δεν δέχεται τις κατηγορίες και διατείνεται ότι διαθέτει αυστηρές δικλείδες ασφαλείας στην περίπτωση δημοσιοποίησης παράνομου περιεχομένου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments