Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας
Κορωνοϊός: Υπό αυτές τις προϋποθέσεις επιτρέπεται η έξοδος ατόμων παρά τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας.

Ανακοινώθηκε η παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Αφορά σε όσους μένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) της χώρας και ορίζεται κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00 και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατόν πενήντα ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων. Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα επεκτείνονται σε όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες, όλο και πληθαίνουν. Η ανακοίνωση από τον κυβερνητικό οργανισμό, τον «Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας» για το Σάββατο 4 Ιουλίου αναφέρει πως τα κρούσματα από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο είναι 25 παραπάνω ενώ τα συνολικά είναι στα 3.511. Το ενθαρρυντικό είναι πως δεν υπήρξε κάποιος θάνατος με αποτέλεσμα ο αριθμός να παραμένει σταθερός, στους 192.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 25 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3511, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Από αυτά, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη

Τέλος, θυμίζουμε πως παρατείνεται η ισχύς οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments