Διεθνή

Συρία νεκροί: Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του Άσαντ και τζιχαντιστών

Συρία νεκροί: Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του Άσαντ και τζιχαντιστών
Συρία νεκροί: Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες στην επαρχία Χομς.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011 με αφορμή την καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας από τη Δαμασκό, συνεχίζει να σκοτώνει ανθρώπους καθημερινά, με τον θλιβερό αριθμό των θανάτων να ξεπερνά τους 380.000. Ως συνέπεια αυτού, είναι τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι να σκοτωθούν μέσα σε δύο ημέρες έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και μάλιστα στο κέντρο της συριακής ερήμου, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Ειδικότερα και σύμφωνα με  ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), στην επαρχία Χομς (κεντρική Συρία), μάχες και αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας, που πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, άφησαν νεκρούς είκοσι μαχητές, προσκείμενους στο καθεστώς της Δαμασκού και 31 τζιχαντιστές.

Όλα όσα αναφέρει ο διευθυντής του OSDH

«Οι μάχες ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης με μια τζιχαντιστική επίθεση σε θέσεις του καθεστώτος» κοντά στην τοποθεσία Σούκνα, στην συριακή έρημο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH, τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Σημειώνεται πως ύστερα από τη συντριβή του στη Συρία τον Μάρτιο του 2019, το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει τακτικά θανατηφόρες επιθέσεις, ειδικά στην αχανή έρημο που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς έως εκείνης της Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).

Το OSDH ανέφερε πως τα μέσα Μαΐου το ΙΚ εκτέλεσε έντεκα άτομα σε δύο ημέρες, κυρίως μαχητές του καθεστώτος, σε έναν δρόμο στο μέσο της ερήμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στόχος των επιθέσεων

Σκοπός των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Συρία, είναι να στοχεύσουν τόσο τον συριακό στρατό όσο και τους συμμάχους του, καθώς και τις κουρδικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο της ενάντια στο ΙΚ. Ειδικότερα, μετά την ανακήρυξη του «χαλιφάτου» του το 2014 σε εδάφη που κατέλαβε στη Συρία και το Ιράκ, η τζιχαντιστική οργάνωση υπέστη σειρά από ήττες στις δύο χώρες προτού ξεριζωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011 με την καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας από τη Δαμασκό, έχει σκοτώσει περισσότερους από 380.000 ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments