Θέσεις Εργασίας

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Έρχονται 2.500 μονιμοποιήσεις στο ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Έρχονται 2.500 μονιμοποιήσεις στο ΕΣΥ
Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως ετοιμάζονται να γίνουν 2.500 μονιμοποιήσεις προσωπικού στο ΕΣΥ.

Για 2.500 μονιμοποιήσεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και νέες προσλήψεις μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με ό,τι ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κος Κικίλιας σημείωσε πως «εντός λίγων μηνών, έχουμε κάνει παραπάνω από 5.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Χιλιάδες από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού θα μετατραπούν σε μόνιμες

«Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν και αυτοί» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός. Παράλληλα, ο κος Κικίλιας υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει πως οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας και θα μονιμοποιηθούν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, με πρόσφατες δηλώσεις του εξήγγειλε τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων στην Υγεία από τον συνολικό σχεδιασμό για 5.000 προσλήψεις. Μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει ότι χιλιάδες από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού θα μετατραπούν σε μόνιμες.

Δώρα και επιδόματα για όλους

Όπως είχε σημειώσει ο αρμόδιος υπουργός, «5.000 προσλήψεις, 700 μόνο για τα νησιά μας, μέσα ατομικής προστασίας, οριζοντίως δώρα και επιδόματα για όλους. Έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός ότι, όλοι αυτοί οι νοσηλευτές κατ’ αρχάς οι επικουρικοί πριν τον κορωνοϊό και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού θα μονιμοποιηθούν – μιλάμε για 2.500 νοσηλευτές».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ιδρύθηκε το 1983 από την πρώτη Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου στο πλαίσιο μεταρρύθμισης και αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και της λειτουργικής ενοποίησης των δημόσιων υποδομών περίθαλψης. Σκοπός του είναι η ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των αναγκών του ελληνικού πληθυσμού και όσων διαμένουν στην Ελλάδα, μέσω της παροχής δωρεάν υπηρεσιών.

Προκηρύσσονται θέσεις για τις εντατικές 1.500 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών

Παράλληλα ο κος Κικίλιας σημείωσε πως «προκηρύσσονται θέσεις για τις εντατικές 1.500 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Η Κυβέρνηση μελετά και θα υλοποιήσει τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών β’ και επίσης προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι».

Εξάλλου, το μήνυμα του νυν υπουργού Υγείας είναι ξεκάθαρο: «Στον χρόνο που μεσολάβησε από πέρυσι το καλοκαίρι, συντελέστηκε μια κοσμογονία. Η Ελλάδα του 2019 δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη του 2020, σε κάθε επίπεδο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments