Ελλάδα

ΕΚΑΒ: Έφτασε μετά από καθυστέρηση πέντε ωρών – Ο ασθενής κατέληξε

ΕΚΑΒ: Έφτασε μετά από καθυστέρηση πέντε ωρών – Ο ασθενής κατέληξε
ΕΚΑΒ: Έφτασε μετά από καθυστέρηση πέντε ωρών αλλά ήταν πια αργά, καθώς η ασθενής κατέληξε. Για το συμβάν διατάχτηκε ΕΔΕ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε πέντε ώρες να παραλάβει ασθενή να την μεταφέρει σε νοσοκομείο. Η ασθενής κατέληξε και για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος δηλώνει ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

Επί 5 ολόκληρες ώρες οι συγγενείς περίμεναν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει ασθενή (σοβαρό παθολογικό περιστατικό) από τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Το ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ και η ασθενής κατάληξε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου μεταφέρθηκε ώρες αργότερα με ιδιωτικό μέσο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 4/6 το μεσημέρι.

“Είναι πρωτοφανές αυτό το περιστατικό για το ΕΚΑΒ. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) θα δείξει ποια είναι τα αίτια της καθυστέρησης”, δηλώνει στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

ΕΚΑΒ: Μετακινούνται διασώστες στα νησιά

Παρά το γεγονός ότι καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, η ΕΔΕ θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και θα διαλευκάνει εάν υπήρξε και εσφαλμένη διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά των εργαζομένων.

Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη 900 διασωστών του ΕΚΑΒ. Όμως, στο μεταξύ, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου μετακινήθηκαν πολλοί διασώστες στα νησιά, με αποτέλεσμα να “αποψιλωθεί” η πρωτεύουσα από πληρώματα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε αναφερθεί στις μεγάλες ελλείψεις σε στόλο και προσωπικό τις προηγούμενες μέρες

Μεγάλα παραμένουν τα προβλήματα του ΕΚΑΒ καθώς από τον στόλο του, πανελλαδικά, λείπουν 500 – 600 ασθενοφόρα, ενώ συνολικά στους δρόμους της χώρας κινούνται 1.200 οχήματα.

«Ενέσεις» στον γερασμένο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά και σε προσωπικό περιμένει ο πρόεδρός του Νίκος Παπαευσταθίου ενώ προσθέτει ότι παρά τα προβλήματα βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ευελπιστώντας  ότι αν προκύψει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού «θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια επιτυχία».

Είναι απαραίτητο να υπάρξουν νέα οχήματα

Ο πρόεδρός του ΕΚΑΒ κος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, φανέρωσε το εξής: «Τα οχήματα μπορεί να είναι παλιάς τεχνολογίας, καθώς τα περισσότερα ξεπερνούν τη δεκαετία, αλλά είναι αξιόμαχα και καλά συντηρημένα. Σίγουρα χρειαζόμαστε καινούρια οχήματα. Σίγουρα προσπαθούμε να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό μας, και σε ένα μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και των περιφερειών». svg%3E

Όπως εξήγησε, οι περιφέρειες έχουν εντάξει στη συντριπτική τους πλειονότητα στα προγράμματά τους την προμήθεια ασθενοφόρων. «Δυστυχώς, όμως, οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και όλοι προσπαθούμε να τις επιταχύνουμε για να προμηθευτούμε οχήματα». Θυμίζουμε πως λόγω της πανδημίας, διάφοροι οργανισμοί, εταιρείες και σύλλογοι και κάποια φυσικά πρόσωπα, έχουν προχωρήσει σε δωρεές, όπως η μεγάλη δωρεά του ΙΣΝ με 143 ασθενοφόρα, ή παλιότερα η δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τα 110 οχήματα. Ως εκ τούτου το τελευταίο διάστημα έχουμε πάρει έναν σημαντικό αριθμό ασθενοφόρων οχημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments